Μετά από 10 χρόνια ο ισπανός ξανά στο βάθρο!

Την τελευταία φορά που ο Alonso είδε βάθρο ήταν το 2013 τρέχοντας με την ομάδα της Ferrari, στο οποίο βάθρο βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Fernando Alonso Portrait
14 Fernando Alonso (Aston Martin)

Στα 41 χρόνια του, δείχνει πως έχει ακόμα να δώσει στο αγώνισμα της F1. Με την σημερινή 3η θέση προσθέτει ένα ακόμα βάθρο στη συλλογή του, ανεβάζοντας τον μετρητή από τα 98 στα 99 και παίρνοντας τις περισσότερες ψήφους ως ο οδηγός του αγώνα!

Στον αγώνα έδειξε να παίρνει την 3η θέση αρκετά εύκολα, κάτι στο οποίο βοήθησε και η εγκατάλειψη του Charles Leclerc, και στον τελευταίο γύρο απέδειξε την πνευματική του διαύγεια ρωτώντας για τον team mate του Lance Stroll, καθώς ήξερε ότι ο τελευταίος έτρεχε “λαβωμένος”, αφού είχε τραυματισμό στο καρπό του.

Ικανοποιημένος από το μονοθέσιό του

Ο Alonso περιέγραψε την AMR23 ως ένα απίστευτο μονοθέσιο μετά την 5η θέση του στην κατάταξη

Ο Fernando Alonso περιέγραψε την απόδοση της Aston Martin στο Bahrain ως “Εξωπραγματική”, μετά την 5η θέση που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές. “Αυτό είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα και το ίδιο ισχύει και για αυτοκίνητο που οδηγούμε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι απλά η βάση, το αρχικό σημείο αυτού του project. Τα πάντα είναι καινούρια, οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε μία καλή πλατφόρμα, την οποία μπορούμε να εξελίξουμε τις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους αγώνες” είπε ο 41χρονος Ισπανός.

Ήταν απλά τυχερός; Ήταν μία one off επίδοση; Ή μήπως βλέπουμε την αρχή της επιστροφής;