Η ιστορία επαναλαμβάνεται… H νέα γενιά του Fiat Doblo Cargo απέσπασε τον τίτλο του Van of the Year για το 2011, όπως και η προκάτοχός της το 2006.

To νέο Fiat Doblo Cargo βραβεύτηκε ως το Van της χρονιάς για το 2011 -με 128 από τους 168 βαθμούς, που ήταν η μέγιστη βαθμολογία- από μία επιτροπή 24 δημοσιογράφων επαγγελματικών οχημάτων από ισάριθμες χώρες.

Αποδεικνύοντας τη δυνατότητα της μάρκας για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, το νέο Doblo Cargo από τη σύλληψη κιόλας της ιδέας του στόχευσε στη δημιουργία πληθώρας επιλογών για τους πελάτες, στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στην πιο προηγμένη τεχνολογία στην κατηγορία.

Πρόκειται για ένα επαγγελματικό όχημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις επαγγελματικές αποστολές, χάρη στους 10 τύπους αμαξώματος και τις πάνω από 500 εκδόσεις που προκύπτουν από το συνδυασμό αμαξώματος, πίσω και πλευρικών θυρών και κινητήρων. Αποτελεί λοιπόν το ιδανικό επαγγελματικό αυτοκίνητο για τους επαγγελματίες οδηγούς που περνούν πολλές ώρες της ημέρας στο όχημά τους: στην κίνηση της πόλης με συχνές στάσεις, στη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων , αλλά και στις γρήγορες μετακινήσεις εκτός πόλης. Είναι εξάλλου,το πρώτο όχημα στην κατηγορία των μικρών van που διαθέτει ωφέλιμο όγκο και φορτίο αντίστοιχο με οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, όντας επίσης, εξαιρετικά οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου και φιλικό προς το περιβάλλον.

Η δήλωση του προέδρου της επιτροπής του διαγωνισμού «Van of the Year», Pieter Wieman «Ο σχεδιασμός του νικητήριου van εντυπωσίασε την επιτροπή σε πολλά επίπεδα» δικαιολογείται απόλυτα από τα ίδια τα χαρακτηριστικά του οχήματος και της νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία είναι κατασκευασμένο.

Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο…

  • εσωτερικό μήκος μέχρι και 2,17 μέτρα
  • πλάτος ανάμεσα στους θόλους των τροχών 1,23 μέτρα
  • ωφέλιμο όγκο έως και 4,6 κυβικά μέτρα (5,4 κ.μ. εντός των επόμενων μηνών με το λανσάρισμα της έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο και υπερυψωμένη οροφή – Maxi High Roof)
  • ωφέλιμο φορτίο από 750 έως και 1000 κιλά
  • κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος) 4,8 λίτρα/100 χμ (1.3 Multijet II Euro 5)
  • 1250χλμ με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου
  • εκπομπές CO2 μόλις 126 γρ/χμ (με τον κινητήρα των 90 ίππων 1.3 Multijet II Euro 5)

Όπως είναι λογικό, όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν στους οδηγούς σημαντικά πλεονεκτήματα προκειμένου να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και ναπεριορίσουν τα τρέχοντα έξοδά τους.

Αλλά και στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Doblo Cargo, Van Of The Year 2011, δεν γνωρίζει ανταγωνιστές. Με σκοπό να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ενεργητική ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες οδοστρώματος και φορτίου, το όχημα έχει εξοπλιστεί με καινοτόμα μηχανικά χαρακτηριστικά όπως η πίσω ανάρτηση διπλών συνδέσμων διαθέσιμη με διαφορετικές ρυθμίσεις. Το σταθερό και προβλέψιμοκράτημα στο δρόμο είναι εγγυημένο και από τη χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων για τη σταθερότητα: σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) με ηλεκτρονικό κατανεμητή δύναμης φρεναρίσματος (ΕΒD), ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESP), υποβοήθηση εκκίνησης από στάση σε ανηφόρα (Hill-Holder). Τα υψηλότερα επίπεδα παθητικής ασφάλειας επιτυγχάνονται χάρη στο αμάξωμα ελεγχόμενης παραμόρφωσης αλλά και τους καινοτόμους μπροστινούς και πλευρικούς αερόσακους που προσφέρουν προστασία τόσο στο κεφάλι όσο και στο θώρακα.

Τέλος, στο εσωτερικό του νέου Doblo Cargo μια σειρά από μικρές έξυπνες λύσεις μετατρέπουν την καμπίνα του οδηγού σε ένα κινητό γραφείο, όπως η εταζέρα κάτω από την οροφή, το ταμπλό εγγράφων στην κεντρική κονσόλα και πολλές πρακτικές θήκες αποθήκευσης. Το όχημα επίσης προσφέρει τεχνικές λύσεις και τεχνολογικό εξοπλισμό που δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες άνεσης χωρίς να αποσπούν την προσοχή του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης: αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν ένα σύστημα κλιματισμού ή αυτόματου κλιματισμού, cruise control, αισθητήρες στάθμευσης, ενσωματωμένο σύστημα Blue&Me hands-free, σύστημα πλοήγησης Blue&Me – TomTom και το καινοτόμο σύστημα eco:Drive Professional.