Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και o Διανομέας της στη Σιγκαπούρη Cycle & Carriage Automotive PTE Limited (CCA) ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας Συμφωνίας Συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης σε δραστηριότητες που αφορούν τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης – Economic Development Board (EDB), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Αγοράς Ενέργειας – Energy Market Authority (EMA) και του Οργανισμού Χερσαίων Μεταφορών – Land Transport Authority (LTA) της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο ενός project EV με τη συμμετοχή πολλών υπηρεσιών, θα οργανώσει ένα δίκτυο υποδομής φόρτισης EV και θα αξιολογήσει τα οικονομικά οφέλη των EV για μελλοντική χρήση. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, η MMC, μέσω της CCA, θα προμηθεύσει 25 i-MiEV από το 2011 και θα συνεργαστεί στο πρόγραμμα δοκιμών.

Ο κος Leo Yip, Πρόεδρος του EDB δήλωσε, «Με χαρά καλωσορίζουμε τη Mitsubishi Motors ως τον πρώτο σημαντικό προμηθευτή EV στο πρόγραμμα δοκιμών EV της Σιγκαπούρης. Αυτό το project καταδεικνεύει πώς η Σιγκαπούρη λειτουργεί σαν Ζωντανό Εργαστήριο για κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές εξοπλισμού φόρτισης & εξαρτημάτων EV, για τις προοπτικές Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D;) και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εξέλιξης στη Σιγκαπούρη. Βλέπουμε ευκαιρίες σε τομείς όπως τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Οι εταιρίες μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της Σιγκαπούρης στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων και τα ταλέντα της μηχανολογίας και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές εδώ».

Ο κος Osamu Masuko, Πρόεδρος της Mitsubishi Motors δήλωσε: «Η MMC είναι περήφανη που θα συμμετάσχει στις δοκιμές των EV στη Σιγκαπούρη. Πιστεύουμε ότι η Σιγκαπούρη είναι μία ιδανική αγορά για EV. Μέσα από τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και το Cycle & Carriage Automotive, θα θέλαμε να αξιολογήσουμε τις επιδόσεις του i-MiEV υπό τις παρούσες συνθήκες και να αυξήσουμε την απήχηση των EV στους πολίτες της χώρας».

Η MMC αυτή τη στιγμή πουλά το i-MiEV στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία. Επιπλέον, η MMC έχει συνεργαστεί με διάφορα κράτη από όλο τον κόσμο, όπως το Πριγκιπάτο του Μονακό, η Ισλανδία και η Δανία σε πρωτοβουλίες για τη διάδοση των EV.

Στη φωτό από αριστερά: ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης – Economic Development Board (EDB) κος Leo Yip, και ο Πρόεδρος της Mitsubishi Motors κος Osamu Masuko,