Τα «πράσινα» αυτοκίνητα της Nissan προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στους ιδιοκτήτες τους.

Η δέσμευση της Nissan Motor Co. για την προστασία του περιβάλλοντος και οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύονται και στην πράξη. Συγκεκριμένα όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα της εταιρείας, ευνοούνται σημαντικά από το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας στη χώρα μας, το οποίο συνδέει αποκλειστικά το αντίτιμο που πληρώνει κάθε αγοραστής καινούργιου αυτοκινήτου με τις εκπομπές CO2 του κινητήρα του. Στη πράξη η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των τελών αποφέρει όφελος στα περισσότερα μοντέλα Nissan που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 380 € σε ετήσια βάση.
Πέρα από τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, το πραγματικό όφελος των αγοραστών Nissan είναι πολλαπλό. Κι’ αυτό γιατί είναι γνωστό πως οι μειωμένες εκπομπές CO2 είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το εγγενές αυτό πλεονέκτημα λοιπόν, σε συνδυασμό με την γνωστή αξιοπιστία της ιαπωνικής φίρμας, επιφέρει ένα επιπλέον πολύ σημαντικό και συνεχές κέρδος για κάθε ιδιοκτήτη ή αγοραστή Nissan.
Τα κέρδη μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερα και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού η Nissan Motor Co. έχει εφαρμόζει εδώ και χρόνια ένα ειδικό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος, το γνωστό «Nissan Green Program», το οποίο καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων, από το σχεδιασμό και την παραγωγή, μέχρι τη χρήση τους στο τέλος της ζωής τους (τα αυτοκίνητα της Nissan είναι σήμερα κατά 95% ανακυκλώσιμα). Σε πλήρη ανάπτυξη φυσικά βρίσκεται και το πρόγραμμα της αυτοκίνησης με μηδενικούς ρύπους, με πρώτη έκφανσή του την πρόσφατη έναρξη της παραγωγής του ηλεκτροκίνητου Nissan Leaf, του πρώτου του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε παράλληλο ρυθμό, όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και όχι μόνο, κινείται και η Nικ. Ι Θεοχαράκης ΑΕ, η οποία εφαρμόζει εδώ και χρόνια ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, έχοντας μάλιστα λάβει επίσημη πιστοποίηση λειτουργίας κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001/2004, από τον ανεξάρτητο φορέα TUV Hellas.
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων Nissan μειώνονται αισθητά και διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα, ο οποίος επιπλέον περιλαμβάνει τις εκπομπές CO2 και την μέση κατανάλωση καυσίμου:

Photobucket