Από την πίστα Albert Park της Αυστραλίας ξεκίνησε φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Η πρώτη μάχη δόθηκε… αλλά με έναν μόνο πιλότο, τον Vettel που οδηγώντας υποδειγματικά την Red Bull κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς και να στείλει το μήνυμα πως το περυσινό πρωτάθλημα που κατέκτησε δεν ήταν τυχαία υπόθεση. Ο Γερμανός ξεκίνησε πρώτος έχοντας κατακτήσει από το Σάββατο την Pole Position και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του γκραν πρι.
Ο μοναδικός πιλότος που βρέθηκε κοντά του ήταν o Hamilton με McLaren. Ο Βρετανός το… πάλεψε αλλά δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Vettel και στην πολύ δυνατή Red Bull που φαίνεται, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, ότι θα είναι ο μεγάλος διεκδικητής και του φετινού πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Petrov με Renault, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της γαλλικής εταιρείας που προμηθεύει κινητήρες και τη Red Bull.

Πιο πίσω και σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε η πρώτη Ferrari, αυτή του Alonso. Ο Ισπανός έχοντας πραγματοποιήσει 3 αλλαγές ελαστικών δεν κατάφερε να ανέβει το βάθρο, αν και το προσπάθησε στους τελευταίους γύρους με αντίπαλο τον Petrov. Ακολούθησαν οι Webber και Button με Red Bull και McLaren αντίστοιχα. Μεγάλη έκπληξη η 7η θέση του Perez ο οποίος στο ντεμπούτο του στη Formula 1 εντυπωσίασε με τη Sauber αφήνοντας πίσω του, τον πιο έμπειρο Kamui Kobayashi, επίσης με Sauber. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Massa και Buemi με Ferrari και Toro Rosso αντίστοιχα.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις 10 Απριλίου στη Μαλαισία.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στο www.f1.com

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης