Η παραγωγή του πρωτοποριακού Crossover ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μονάδες σε χρόνο ρεκόρ

Το προσωπικό του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland, γιορτάζει την παραγωγή του εκατομμυριοστού Nissan QASHQAI, γεγονός που αναδεικνύει το πρωτοποριακό Crossover της Nissan ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ επί Βρετανικού εδάφους.
H παραγωγή του QASHQAI μετράει τέσσερα χρόνια, έξι μήνες και 23 ημέρες, με αφετηρία την 5η Δεκεμβρίου του 2006. Κανένα άλλο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται επί Βρετανικού εδάφους δεν έχει φτάσει σε παραγωγή το ένα εκατομμύριο οχήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το «εκατομμυριοστό» ασημί QASHQAI θα εκτεθεί στο O2 Arena στο Λονδίνο, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει με διαγωνισμό τo ξεχωριστό για τη Nissan αυτοκίνητο.
Το παραπάνω ρεκόρ παραγωγής του QASHQAI, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Nissan Motor Co. Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό David Cameron, ότι η επόμενη έκδοση του QASHQAI θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατόπιν αυτού, η συνολική επένδυση της Nissan για το QASHQAI στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεπεράσει τα 422.000.000 £.
Ο Kevin Fitzpatrick, Αντιπρόεδρος παραγωγής της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Το Nissan QASHQAI έχει μια πρωτοφανή επιτυχία από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του, μόλις τεσσεράμισι χρόνια πριν. Το QASHQAI είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό crossover και η παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα φανταστικό επίτευγμα, όχι μόνο από το προσωπικό στο εργοστάσιο του Sunderland, αλλά και από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς οι οποίοι ανέπτυξαν ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο. Επίσης δεν λησμονούμε ότι στην επιτυχία αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά και το δίκτυο των απανταχού αντιπροσώπων μας».
Κατά μέσο όρο, 1.200 QASHQAI ανά ημέρα παράγονται στο εργοστάσιο. Περισσότερο από το 80 τοις εκατό της παραγωγής του QASHQAI εξάγεται σε 97 αγορές σε όλο τον κόσμο.
To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland παράγει επίσης τα δημοφιλή μοντέλα Note και Juke, ενώ από το 2013 θα παράγει και το 100% ηλεκτροκίνητο LEAF.
Την παραπάνω επιτυχία του QASHQAI, συμπληρώνει για τη Nissan το ρεκόρ πωλήσεων του μοντέλου MICRA, όπου ως το τέλος του Μαΐου 2011, είχε ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα, η τιμή του Nissan QASHQAI ξεκινά από τις 16.940 €, η οποία συμπεριλαμβάνει τις νέες μειωμένες τιμές σε συνδυασμό με την ειδική προσφορά της Nissan μέχρι το τέλος Ιουλίου, καθώς και το όφελος της κρατικής απόσυρσης.
Την παραπάνω άκρως δελεαστική προσφορά για το Nissan QASHQAI, συμπληρώνει το επαναστατικό προαιρετικό πρόγραμμα επέκτασης της πλήρους εργοστασιακής εγγύησης στα 6 έτη, γεγονός που προσδίδει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα σε εκείνους που θα αποφασίσουν να αγοράσουν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.