Ο Ιταλός κατασκευαστής ελαστικών Pirelli, ξεκινώντας την πρώτη εποχή της τριετούς συμφωνίας παροχής ελαστικών στη Formula 1, αποκάλθψε τα χρώματα που θα διακρίνουν τους έξι διαφορετικούς τύπους ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη σεζόν του 2011.

Κάθε τύπος θα έχει το δικό του ξεχωριστό χρωματισμό στα λογότυπα Pirelli και P Zero που υπάρχουν στο προφίλ των ελαστικών. Σύμφωνα με τους κανόνες του αθλήματος, μόνο δύο τύποι ελαστικών – γνωστοί ως τα κύρια ελαστικά (prime) και τα δευτερεύοντα (option) – θα χρησιμοποιούνται για κάθε αγώνα. Εκτός από αυτά, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα ελαστικά, αν βρέχει.

Τα έξι χρώματα είναι τα εξής:

  • Βρόχινα – πορτοκαλί 
  • Ενδιάμεσα – γαλάζιο 
  • Ιδιαίτερα μαλακά – κόκκινο 
  • Μαλακά – κίτρινο 
  • Μεσαίο – λευκό 
  • Σκληρός – ασημί 

Για να γίνει πιο έντονη η διαφορά μεταξύ των κυρίων και των δευτερευόντων ελαστικών, η στρατηγική της Pirelli είναι να προσφέρει δύο διαφορετικές γόμες μεταξύ των ελαστικών που ορίζονται για κάθε αγώνα. Εάν οι συνθήκες στην πίστα το απαιτούν όμως, η στρατηγική αυτή μπορεί να αναθεωρηθεί. 
Τα κύρια και τα δευτερεύοντα ελαστικά για τα τρία πρώτα Grands Prix της χρονιάς – την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα – θα είναι η σκληρή και η μαλακή γόμα, που σημαίνει ότι τα ασημί και τα κίτρινα ελαστικά θα είναι τα πρώτα που θα εμφανιστούν στη Μελβούρνη. 
“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική της επιστροφής στην Φόρμουλα Ένα, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, και είμαστε με στόχο να είμαστε ένας ενεργός και πολύχρωμος εταίρος στην Φόρμουλα Ένα», σχολίασε ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery. “Οπότε ποιος άλλος θα ήταν καλύτερος τρόπος για να συμβολιστεί αυτό από τα ανοιχτού χρώματος λογότυπα της Pirelli να υπάρχουν στα προφίλ των ελαστικών; Αυτό θα επιτρέψει τόσο στου θεατές όσο και στους τηλεθεατές να καταλαβαίνουν με μια ματιά ποιος “φοράει” ποια γόμα, γνώση η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας αφού τα ελαστικά αναμένεται να αποτελέσουν έναν σημαντικό μέρος της στρατηγικής του αγώνα φέτος. ” 
Τα ανοιχτόχρωμα ελαστικά δεν είναι άγνωστα για την Pirelli: όταν η επιχείρηση είχε παλαιότερα εμπλακεί στη Φόρμουλα Ένα, είχε εφοδιάσει την ομάδα της Benetton πολύχρωμα λάστιχα ως μέρος της εκστρατείας τους “United Colors» το 1986.