Με μια παράδοση σχεδόν 30 ετών – και με περισσότερες από 5,65 εκατομμύρια πωλήσεις – το MICRA είναι ένα μοντέλο ορόσημο για τη Nissan. Το πολυαναμενόμενο νέο MICRA, αποτελεί τη συνέχεια ενός θρύλου άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της μάρκας. Συγκεκριμένα, το νέο MICRA αποτελεί την 4η γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου μοντέλου με αυτό το όνομα.
Είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα-V που σημαίνει ευμετάβλητη. Η πλατφόρμα V είναι ένα από τα σημεία κλειδιά του και έχει σχεδιαστεί, ώστε να προσφέρει βέλτιστη ακαμψία, για εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά στο δρόμο, σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα κύλισης, αλλά και με το χαμηλότερο δυνατό βάρος, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Με τιμή που ξεκινά από 9.780 € (όπου συμπεριλαμβάνεται το όφελος της κρατικής απόσυρσης), το νέο ΜΙCRA διατίθεται σε 5-θυρο αμάξωμα και ενσωματώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό του να μειώσει το στρες στην καθημερινή οδήγηση των πόλεων.

Σχεδιαστικά, το συνολικό του σχήμα έχει πιο στρογγυλεμένες γραμμές από του προκατόχου του και πιο διακριτική σχεδίαση κατά μήκος των θυρών, ενώ η συνολική του φιλοσοφία αναδεικνύεται από μια πιο τονισμένη πίσω αεροτομή, η οποία είναι σαν προέκταση της οροφής.
Οι διαθέσιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων (80 hp) τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο (CVT) κιβώτιο ταχυτήτων.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Motiva, Acenta και Techna) όπου μπορούν να συνδυαστούν κατά περίπτωση και με επιπλέον χαρακτηριστικά όπως :
  • Πακέτο “CON” το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 5’’, σύστημα πλοήγησης, USB, MP3 κ.α
  • Πακέτο “LOOK” το οποίο περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 15’’, σύστημα ελέγχου χώρου παρκαρίσματος (2 αισθητήρες εμπρός & 4 πίσω), προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδίου
  • Πακέτο “IVORY” το οποίο περιλαμβάνει εσωτερικό Ivory, εσωτερικά χερούλια θυρών τύπου νίκελ, θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού
  • Πακέτο “ROOF” το οποίο περιλαμβάνει γυάλινη ορόφη με κρύσταλλο προστασίας UV, σκιάδιο ηλιοπροστασίας οροφής
  • Πακέτο “PACK” το οποίο περιλαμβάνει έξυπνο κλειδί, αυτόματη αναδίπλωση εξωτερικών καθρεπτών, μπουτόν εκκίνησης κινητήρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση όπου η αγορά του νέου Nissan MICRA συνδυαστεί με την κρατική απόσυρση, οι πελάτες κατοχυρώνουν τις σημαντικές μειώσεις του Ε.Τ.Τ που ισχύουν για κάθε τύπο του νέου μοντέλου. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.