Η Rachel Galley, σχεδιάστρια πολυτελών κοσμημάτων που έχει δημιουργήσει κομμάτια για αρκετές διασημότητες όπως η ηθοποιός του Hollywood Juliette Lewis και η pop star Lily Allen, συνεργάζεται με τη Honda για τη δημιουργία μιας φουτουριστικής τιάρας από κομμάτια του σπορ υβριδικού CR-Z.

Το εντυπωσιακό κόσμημα – εμπνευσμένο από το motto της Honda ‘Η Δύναμη των Ονείρων’ – είναι μία οπτική αναπαράσταση σκέψεων και θέλει να προβάλλει το πάντρεμα της λογικής με το συναίσθημα. Η Galley αγαπά τις κυψελοειδείς δομές, ένα στοιχείο που προσδιορίζει και τη δημιουργική της ταυτότητα. Έτσι ενθουσιάστηκε αμέσως με την ιδέα να χρησιμοποιήσει ως βασικό στοιχείο για το έργο της τη μάσκα του αυτοκινήτου. Οι κόκκινοι, μπλε και πράσινοι κρύσταλλοι μέσα στη δομή δημιουργούν διαφορετικά χρωματικά εφέ από διαφορετικές γωνίες. Αυτή είναι μία διακριτική αναφορά στο καινοτόμο 3-mode σύστημα του αυτοκινήτου: πράσινο για το ECON, μπλε και για το NORMAL και κόκκινο για το SPORT.

Η χρήση εξαρτημάτων του αυτοκινήτου αποδείχθηκε συναρπαστική πρόκληση για μία σχεδιάστρια που δουλεύει με πολύτιμα μέταλλα. Μεγάλο μέρος της διαδικασίας έγινε σε ένα γειτονικό συνεργείο αυτοκινήτων. «Όταν ήμουν παιδί, ο μπαμπάς μου, πολιτικός μηχανικός, με ενθάρρυνε πάντα να τον βοηθώ στις συγκολλήσεις σωλήνων, επομένως μου φάνηκε απόλυτα φυσιολογικό να πειραματιστώ με εξαρτήματα του CR-Z» δηλώνει ο Galley.

«Πηγή έμπνευσης για όλα τα έργα μου μέχρι τώρα ήταν φυσικά υλικά και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, επομένως είχε ενδιαφέρον να δω το αυτοκίνητο με ένα τελείως διαφορετικό μάτι. Στο πλαίσιο της έρευνάς μου, πέρασα αρκετό χρόνο στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας, όπου συνάντησα τους τεχνικούς και είδα πώς συναρμολογούνται τα αυτοκίνητα. Έμαθα πολλά και πραγματικά απόλαυσα την οδήγηση του CR-Z. Σαν ένα άτομο πλήρως αφοσιωμένο στη σχεδίαση, εκτιμώ το στυλ και την υβριδική τεχνολογία του».

Το Honda CR-Z είναι το παγκοσμίως πρώτο υβριδικό σπορ coupé.

Μερικές πληροφορίες για το Honda CRZ και την Rachel Galley:

Honda CR-Z:

Το Honda CR-Z συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός καθαρού, αποδοτικού βενζινοηλεκτρικού υβριδικού συστήματος με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κομψό coupe αμάξωμα, και έρχεται να αναθεωρήσει τις προκαταλήψεις για τα υβριδικά αυτοκίνητα, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων σε χαμηλά επίπεδα.

Έχει ένα καινοτόμο Σύστημα 3-Mode Drive: ECON, SPORT και NORMAL.

Το CR-Z επίσης πρόσφατα απέδειξε ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Στις ανεξάρτητες δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP βαθμολογήθηκε με άριστα διεκδικώντας πέντε αστέρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Honda CR-Z επισκεφθείτε το www.hondasportyhybrid.com
Μπορείτε να βρείτε την δοκιμή του CR-Z εδώ

Rachel Galley:

Η Rachel Galley αποφοίτησε από το Central Saint Martins College of Art & Design το 2004 με Άριστα (First Class Honours Degree) στη Σχεδίαση Κοσμημάτων. Ήταν ανάμεσα στους 10 φιναλίστ στα Βρετανικά βραβεία Retail Jewellery 2008 για τον τίτλο του Νέου Σχεδιαστή της Χρονιάς και κέρδισε το Βραβείο της Καλύτερης Νέας Δημιουργού Κοσμημάτων το 2009 στην Εβδομάδα Κοσμήματος Coutts London.

Πριν ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση, απέκτησε εμπειρία σε διαπρεπείς μάρκες της πολυτελούς αγοράς: Links of London, Stephen Webster και Boodles.

Τα Σχέδια της Rachel έχουν στυλ, απήχηση και είναι γοητευτικά: μερικά αποπνέουν κάποιο μυστήριο που τα κάνει μοναδικά και αποκλειστικά .

Οι συλλογές της είναι εμπνευσμένες από την αρχιτεκτονική, τη μηχανολογία, την ιστορία, τη γλυπτική, τις φυσικές δομές και υλικά που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Η νεαρή σχεδιάστρια προσθέτει τη δική της καινοτόμο πινελιά με διάφορα στοιχεία που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση του χρήστη με τα κοσμήματά του. Αποκλειστικά, χειροποίητα αξεσουάρ and αγκράφες προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε κομματιού.

Η Rachel εργάζεται σε στούντιο του Cockpit Arts, έναν οργανισμό που αποτελεί μία ‘δημιουργική επαγγελματική φωλιά’ για 165 δημιουργούς.