Οδηγώντας ένα Dacia Duster η ομάδα 318 συμμετείχε στον αγώνα οικολογικής οδήγησης του 21ου Ράλι Aïcha des Gazelles, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο βάθρο στην κατηγορία Crossover.

Δύο από τις άλλες ομάδες κατέλαβαν την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Crossover.

Καθ όλη τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά απαιτητικής διοργάνωσης, οι οκτώ συμμετέχουσες από το δίκτυο Women@Renault – από τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Μαρόκο-επέδειξαν ανθεκτικότητα , προσαρμοστικότητα και ομαδικό πνεύμα.

Αυτή η προσήλωση τους, εκφράστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη συνολικά εξαιρετική τους κατάταξη και στην κατηγορία «Πρώτης εμφάνισης» στην οποία διεκδίκησαν τις δύο πρώτες θέσεις . Η ομάδα 318, απέσπασε επίσης και τη διάκριση «Οικολογική Οδήγηση». Αυτό το βραβείο απονέμεται στην ομάδα που χρησιμοποίησε τα λιγότερα καύσιμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το Dacia Duster που εμφανίστηκε στην αγορά πριν από ένα περίπου χρόνο, έκανε στην εκδήλωση αυτή, μία ακόμη επίδειξη των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του, της δύναμης και της αξιοπιστίας του. Στο τέλος Μαρτίου ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία στην κατηγορία SUV.

Σχόλια μετά την ολοκλήρωση του αγώνα

– Οι Sylvie Delcour και Marie Speeckaert, της ομάδας 318, δεύτερης στη συνολική βαθμολογία στην κατηγορία Crossover και νικήτριες της διάκρισης “Oικολογική Oδήγηση”, δήλωσαν:

«Έχουμε αναπτύξει ένα γνήσια ομαδικό πνεύμα με τις άλλες ομάδες του δικτύου Women@Renault και τους τρεις τεχνικούς που μας ακολουθούσαν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν και το γεγονός αυτό δεν αλλάζει τις τεχνικές δυσκολίες της διοργάνωσης, δεν παύει να δημιουργεί ένα αίσθημα υποστήριξης που σε οπλίζει με την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις»

– Οι Claire Oberti και Julie Salameire, ομάδα 315, Τρίτη στην τελική κατάταξη της κατηγορίας Crossover και νικήτριες στην κατηγορία « Πρώτη Εμφάνιση» για οχήματα Crossover δήλωσαν:

«Κατά την άποψή μας ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός σε γενικές γραμμές, αλλά είμαστε πανευτυχείς που τα πήγαμε τόσο καλά. Η θέση στο βάθρο ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών μας».