Η Citroën Ελλάς για άλλη μια χρονιά στηρίζει το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, αποδεικνύοντας έτσι την αφοσίωσή της στον πολιτισμό και τις τέχνες. Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην Αθήνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου στους κινηματογράφους ATTIKON CINEMAX CLASS, APOLLON CINEMAX CLASS και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και στην Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 12 Απριλίου στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Πρεσβεία της Γαλλίας και για την 12η διοργάνωση του, θα έχει ανάδοχο την Anna Mouglalis, η οποία έχει παίξει σε ταινίες των πιο σημαντικών δημιουργών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αλλά είναι και ηγερία του οίκου Chanel. Στο 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα παρουσιάσει τέσσερις αγαπημένες της ταινίες αλλά και την ταινία «Gino, o νονός της πίτσας», του Samuel Benchetrit σε διεθνή πρεμιέρα.

Στο πλαίσιο της «συμμαχίας» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ο ελληνογάλλος σχεδιαστής Antoine Antoniadis δημιουργεί για το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μια συλλεκτική κολεξιόν από φουλάρια και δερμάτινες πλεκτές τσάντες, σήμα κατατεθέν του οίκου του, τα οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 19 Μαρτίου 2011 στο πλαίσιο του 9ου Athens Xclusive Designers Week που θα διεξαχθεί από 19 έως 22 Μαρτίου στην Αθήνα.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του με την ταινία «Potiche» του Francois Ozon με πρωταγωνιστές τους Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Jérémie Rénier, Judith Godrèche, Sergi Lopez κ.α. Την πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η η Catherine Deneuve και η Anna Mouglalis, ενώ η έισοδος εκείνη την ημέρα θα γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση.