Η Honda και η Clean Energy Partnership (CEP) ανακοίνωσαν την προσχώρηση της Honda στο πρόγραμμα CEP, κάτι που θα βοηθήσει στην προώθηση του κινήματος του υδρογόνου στην Ευρώπη.

Η CEP είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα δοκιμής υποδομής υδρογόνου και οχημάτων κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη στο οποίο συμμετέχουν κατασκευαστές αυτοκινήτων, εταιρίες υποδομών και ενέργειας και η Γερμανική Κυβέρνηση. Στόχος της CEP είναι να προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό της υδρογονοκίνησης στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η Honda δίνει το παρών με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου στους Ευρωπαϊκούς δρόμους από το 2009 και θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες της CEP με 2 ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου FCX Clarity.
Ο Ken Keir, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe δήλωσε, «Η Honda είναι πεπεισμένη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι η απόλυτη λύση στη μείωση των εκπομπών CO2 από τις οδικές μεταφορές. Συμμετέχοντας στην CEP με το επαναστατικό FCX Clarity αποδεικνύουμε τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας υδρογόνου και υποστηρίζουμε την ουσιαστική εξέλιξης μιας Ευρωπαϊκής υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου».

«Η Honda πλαισιώνει την Κοινοπραξία μαζί με τη βιομηχανική εταιρία παροχής αερίου, Air Liquide, καταδεικνύοντας την υψηλή συμβολή της CEP στη σύμπραξη αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιριών ενέργειας για την ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης στην Ευρώπη.

Ο Dr. Klaus Bonhoff, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της NOW GmbH1, δήλωσε: «Η CEP είναι ο πυρήνας της NIP’s2 στην προετοιμασία της αγοράς για μία μελλοντική, αξιόπιστη μετακίνηση βασισμένη στο υδρογόνο και τις κυψέλες καυσίμου. Η συνεχής επέκταση της συνεργασίας επιβεβαιώνει τη δέσμευση της βιομηχανίας στην υλοποίηση ενός οράματος μετακινήσεων μηδενικών ρύπων. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, κάτι που κάνει πολύ σημαντική την προσχώρηση της Air Liquide και της Honda στη CEP».

1 NOW GmbH: Εθνικός Οργανισμός για την Τεχνολογία Υδρογόνου & Κυψελών Καυσίμου του οποίου αποστολή είναι ο συντονισμός και διαχείριση προγραμμάτων προετοιμασίας της αγοράς για προϊόντα και εφαρμογές βασισμένα στη τεχνολογία του υδρογόνου, των κυψελών καυσίμου και των ηλεκτροκινητήρων μπαταρίας. Ο NOW είναι Γερμανικός κρατικός οργανισμός. Την πλήρη κυριότητα έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εκπροσωπείται από το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών, Χωροταξίας & Αστικής Ανάπτυξης (BMVBS).

2 NIP: Το Γερμανικό Εθνικό Πρόγραμμα Καινοτομίας για την Τεχνολογία Υδρογόνου & Κυψελών Καυσίμου, υπό τη διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών.