Τόκιο 18 Ιανουαρίου, 2011 – Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το MITSUBISHI Concept Global Small (εκθεσιακό μοντέλο), ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο – ‘συμπαγές’, ‘προσιτό’ και ‘πολύ οικονομικό σε κατανάλωση’ – στο 81ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (1 – 13 Μαρτίου). Το Σαλόνι θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Palexpo της Γενεύης και θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 3 Μαρτίου. Η MMC θα παρουσιάσει συνολικά 12 οχήματα (6 κατά τη διάρκεια των ημερών τύπου), μεταξύ των οποίων μοντέλα που ήδη πωλούνται στην Ευρώπη πέραν του ηλεκτρικού i-MiEV. 2.500 μονάδες*1 αυτού του μοντέλου έχουν ήδη αποσταλεί στην Ευρώπη σε διάστημα τριών μηνών την έναρξη παραγωγής τον Οκτώβριο του 2010.

Το MITSUBISHI Concept Global Small είναι η πρωτότυπη έκδοση του μικρομεσαίου αυτοκινήτου που προγραμματίζεται για παραγωγή το Μάρτιο του 2012 στο νέο εργοστάσιο της MMC στην Ταϊλάνδη.
Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το MITSUBISHI Concept Global Small είναι η υψηλή ευελιξία και η οδηγική άνεση, χαρακτηριστικά ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με μία έξυπνη διάταξη χώρων που φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικες. Επιπλέον, το MITSUBISHI Concept Global Small επιτυγχάνει κορυφαία απόδοση καυσίμου, με εκπομπές CO2 της τάξης των 90g/km χάρη στα εξής χαρακτηριστικά:

• Χρήση ενός μηχανισμού απενεργοποίησης του κινητήρα στο ρελαντί
• Κινητήρας μικρού κυβισμού κατηγορίας 1.0 – 1.2L που εφοδιάζεται
• Μείωση βάρους των πιο περίπλοκων εξαρτημάτων
• Μειωμένες τριβές του κινητήρα, νέα γενιά CVT, φρένα και ελαστικά
• Σχήμα αμαξώματος που μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση.

*1: Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα Peugeot iOn και Citroën C-ZERO.