Ο Dennis Kuipers αναφέρθηκε πως η ολοκλήρωση του Neste Oil Rally της Φινλανδίας την περασμένη εβδομάδα, ήταν η επιβεβαίωση της συνεχόμενης παρουσίας του πίσω από το τιμόνι του FERM Power Tools Rally Team Ford Fiesta RS WRC.

Ο Kuipers, ετών 25, τερμάτισε στην ενθαρρυντική 11η συνολική θέση στις υψηλών ταχυτήτων χωμάτινες πίστες που βρίσκονται κοντά στις πόλεις Jyvaskyla και Lahti. Ήταν μόλις η δεύτερή του παρουσία στα απαιτητικά προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 “Ήταν ένας πολύ συναρπαστικός αγώνας, εξακολουθώ να έχω ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου”, είπε ο 25-χρονος  Ολλανδός. “Η διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ των αναγνωριστικών δοκιμών και την πραγματική αγώνα ήταν τεράστια, και χαίρομαι που πήραμε πολλά χιλιόμετρα πολλά σε αυτό το θρυλικό ράλι αν και περάσαμε πολύ χρόνο στον αέρα!”



Μετά την συντριβή του στο ντεμπούτο του στο rally Φινλανδίας την περασμένη σεζόν, ο Kuipers είπε πως φτάνοντας στον τερματισμό, δόθηκε η δυνατότητα τόσο σε αυτόν όσο και στον συνοδηγό του Frederic Midotte να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία σχετικά με το event, στο οποίο σκοπεύουν να αγωνίζονται για αρκετά χρόνια.

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τερματίσαμε χωρίς μεγάλα λάθη – αυξήσαμε την εμπειρία μας”, είπε ο Kuipers. “Την περασμένη χρονιά είχαμε μία εγκατάλειψη, αυτή τη χρονιά φτάσαμε στον τερματισμό και αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία και πόντους. Ήμουν ικανοποιημένος με τις σημειώσεις, το αυτοκίνητο και την απόδοση – όλα πάνε καλύτερα από αγώνα σε αγώνα. Αλλά είναι τόσο γρήγορα εδώ και μετά αργά και αυτό είναι πραγματικά δύσκολο. Οι σημειώσεις έπρεπε να είναι περισσότερο από 100% όπως και ήταν.”


Ο Midotte, από το Βέλγιο, πως η συμμετοχή τους στο εκτός πρωταθλήματος Rally της Εσθονίας ήταν πολύ επωφελής.

“Πραγματικά επωφεληθήκαμε από την εμπειρία που κερδίσαμε πριν από δύο εβδομάδες κατά την διάρκεια του Rally Εσθονίας”, είπε ο Midotte. “Στη Φινλανδία, είχαμε την ταχύτητα, χωρίς να υπερεκτιμούμε τους εαυτούς μας”.

Η απόδοση του Kuipers στην Φινλανδία, σημαίνει πως η FERM Power Tools World Rally Team πήρε βαθμούς στα 5 από τα 7 WRC events σε αυτή τη σεζόν. Η Ολλανδική ομάδα είναι όγδοη στη συνολική κατάταξη.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του Kuipers, Rene, δεν τραυματίστηκε κατά την ανατροπή του FERM Fiesta RS στις τελευταίες πίστες του Rally Φινλανδίας.