• Το νέο compact crossover SUV, είναι το πρώτο όχημα νέας γενιάς της Mazda.
  • Κατασκευασμένο με την τεχνολογία Skyactiv: νέο σασί, αμάξωμα, κινητήρες και κιβώτια.
  • Με στόχο εκπομπές CO2 λιγότερες από 120g/km*
  • Συμπεριλαμβάνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘KODO – Soul of Motion’
Η Mazda Motor Corporation θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο Mazda CX-5 compact crossover SUV στο 2011 Frankfurt Motor Show (13-25 Σεπτεμβρίου 2011). Το CX-5 είναι το πρώτο μοντέλο νέας γενιάς της Mazda το οποίο ενσωματώνει την επαναστατική τεχνολογία Skyactiv και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘KODO – Soul of Motion’.

Το Mazda CX-5 θα εξελίξει το fun-to-drive χαρακτήρα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Mazda και προοδευτικά θα εισαχθεί στις παγκόσμιες αγορές στις αρχές του 2012. Εξελιγμένο γύρω από την τεχνολογία Skyactiv – συμπεριλαμβάνει νέους τύπους κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, αμάξωμα και σασί- το CX-5 συνδυάζει την οδική συμπεριφορά υψηλής ποιότητας με την εξαιρετική οικολογική απόδοση και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.
Η σειρά των κινητήρων που πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα περιλαμβάνει τον SKYACTIV-G 2.0 βενζινοκινητήρα και τον SKYACTIV-D 2.2 πετρελαιοκινητήρα που θα διατίθεται σε εκδόσεις Standard Power και High Power. Όλοι οι κινητήρες παρουσιάζουν επίπεδα ρεκόρ σχέσης συμπίεσης 14:1, εξασφαλίζοντας ιδανική απόδοση. Η Mazda στόχευσε στην δημιουργία ενός SUV με ελάχιστες εκπομπές ρύπων CO2 και κατάφερε να τις ελαχιστοποιήσει σε λιγότερες από 120g/km για τον κινητήρα SKYACTIV-D 2.2 *.
Το CX-5 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda ‘KODO – Soul of Motion’, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στα πρωτότυπα μοντέλα Mazda SHINARI και Mazda MINAGI. Μοναδικά θέματα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας KODO περιλαμβάνουν μία νέα μπροστινή όψη με έντονο χαρακτήρα αλλά και δυναμική σχεδίαση, η οποία προσδίδει μία δυνατή αίσθηση ζωτικότητας και ευελιξίας.
Εκτός από τo CX-5 στο περίπτερο της Mazda στην Φρανκφούρτη, θα εκτίθεται το Mazda3 FL που προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2, μία πιο sport και σταθερή οδική συμπεριφορά, ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό και υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.
Η 64th Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), Frankfurt Motor Show θα είναι ανοιχτή για τον τύπο από τις 13 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και για το κοινό από τις 15 έως 25 Σεπτεμβρίου. Η Mazda θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου από τις 14:15 έως τις 14:30 τοπική ώρα.
* Μοντέλο Standard Power SKYACTIV-D 2.2 με κίνηση στους εμπρός τροχούς, SKYACTIV-MT χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και i-stop.