Η Yamada-Denki Co., Ltd. Ξεκινά Δοκιμαστικές Πωλήσεις του i-MiEV της Mitsubishi Motors Corporation – Η Πρώτη Συνεργασία στην Ιαπωνία μεταξύ Αυτοκινητοβιομηχανίας και Εταιρίας Λιανικής Πώλησης Ηλεκτρονικών Ειδών για Πωλήσεις Ηλεκτρικών Οχημάτων
Τόκιο, Δεκέμβριος 2010 – Η Yamada-Denki Co., Ltd. (Yamada Denki) και η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την έναρξη δοκιμαστικών πωλήσεων του ηλεκτρικού οχήματος i-MiEV (EV) στα καταστήματα λιανικής της Yamada Denki. Οι πωλήσεις*1 ξεκινούν άμεσα σε 17 καταστήματα σε διάφορες επαρχίες (μεταξύ άλλων Tokyo, Kanagawa και Saitama).
Η Yamada Denki, στο πλαίσιο της εταιρικής φιλοσοφίας της “smart house business,” θα τοποθετήσει πωλητές εξειδικευμένους στα EV επιπλέον του μόνιμου προσωπικού των 17 καταστημάτων της, που ήδη παρακολουθούν ένα πρόγραμμα πωλήσεων οχημάτων με στόχο την επιτάχυνση των πωλήσεων. Πέραν αυτού, η Yamada-Denki θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον των τομέα δημοσίων σχέσεων, όπως η ίδρυση ενός εκθεσιακού χώρου για το i-MiEV στο κατάστημα Techland Yokohama Izumi, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε πελάτες όπως εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης και διοργανώνοντας παράλληλα εκδηλώσεις όπως test drive.
Η ιδέα για το όλο πρόγραμμα ξεκίνησε από το E-Kizuna Project*2 που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Απρίλιο στη Saitama City*3 όπου και οι δύο εταιρίες παρακολούθησαν το “1ο Ε-KizunaForum” στη Saitama. Στο Forum, η MMC συζήτησε με την Yamada Denki την προοπτική πωλήσεων EV σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, με τις δύο εταιρίες να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προώθηση και εξάπλωση της δημοτικότητας των EV θα παίξει σημαντικό ρόλο για μία κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.
Η Yamada-Denki ενεργοποιείται σε θέματα περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της εταιρικής κουλτούρας της “smart-house business,” έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό και τις πωλήσεις οικολογικών προϊόντων που εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικά προς το περιβάλλον όπως οι ηλιακές γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, το EcoCute και οικιακά συστήματα τροφοδοτούμενα κατά 100% από ηλεκτρική ενέργεια. Στο μέλλον, τα EV θα μπορούν να λειτουργούν σαν πηγές ενέργειας και προβλέπεται ότι τα EV θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποδοτική ηλεκτρική διανομή και χρήση στα νοικοκυριά. Ξεκινώντας τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων η Yamada Denki προάγει ενεργά τις ολοκληρωμένες λύσεις σύμφωνα με την αρχή του “smart house business.”
Η MMC παρουσίασε το i-MiEV στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 2009, ξεκίνησε μεμονωμένες πωλήσεις από τον Απρίλιο και έχει πουλήσει περίπου 3.000 μονάδες μέχρι τώρα στην Ιαπωνία. Για τη διάδοση των EV που αποτελούν μία αντισυμβατική κατηγορία αυτοκινήτων, είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντισυμβατικών νέων πρωτοβουλιών πέραν των ορίων της βιομηχανίας. Προχωρώντας στο μέλλον η συνεργασία με εταιρίες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, που θα μπορούν να προσφέρουν ιδέες για νέους τρόπους χρήσης των EV σε πραγματικές συνθήκες, θα αποκτήσει βαθύτερη σημασία.
*1 Η Yamada-Denki Co. Ltd και η Kanto Mitsubishi Motors Sales Co. Ltd. υπέγραψαν μία Βασική Σύμβαση Marketing για προμήθεια EV
*2 Photobucket Πρόγραμμα Διάδοσης EV στη Saitama City
*3 Μία επιτροπή που διοργανώθηκε από την Saitama City στις 26 Απριλίου, 2010 για να μπορούν τα ενδιαφερόμενα μέρη (εθνική κυβέρνηση, οι επικεφαλής 10 κορυφαίων εταιριών και 20 δημοτικοί φορείς) να ανταλλάσουν πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τη δημιουργία μιας κοινωνίας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα όπου όλοι θα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και άνεση σε ένα EV.