Το καλύτερο Caddy όλων των εποχών
Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, λανσάρει τη νέα γενιά, του πιο δημοφιλούς της μοντέλου, του νέου Caddy. Το συμπαγές Van, με τον πρακτικό χώρο φόρτωσης, έχει ενισχυθεί και ανανεωθεί από κάθε άποψη. Οι νέοι κινητήρες TSI και TDI, με έως 21% χαμηλότερη κατανάλωση και τα νέα κιβώτια ταχυτήτων, διαμορφώνουν μια νέα και σύγχρονη γκάμα εκδόσεων ενώ ο σχεδιασμός στο στυλ του νέου Amarok και νέου Transporter, κάνουν το νέο Caddy, το πιο καινοτόμο City Van της κατηγορίας του.
Το νέο Caddy, θα είναι το πρώτο City Van, που έχει ως βασικό εξοπλισμό το ESP σε όλες τις εκδόσεις του. H Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, θεωρεί επιτακτική ανάγκη την προστασία του οδηγού και των συνεπιβατών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το νέο Caddy, είναι το μόνο στην κατηγορία του, με την επιλογή χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου (DSG-7) και σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες (Hill Hold Assist). Φυσικά, οι νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες και με το μακρύ μεταξόνιο (Maxi) και με τετρακίνηση 4MOTION.
Στις εκδόσεις Kombi για πρώτη φορά είναι δυνατόν, όχι μόνο να αφαιρέσουμε πλήρως την τρίτη σειρά καθισμάτων, αλλά και την δεύτερη. Για το Caddy με κανονικό μεταξόνιο, η αφαίρεση των καθισμάτων, δημιουργεί όγκο φορτίου ίσο με 3.030 λίτρα, ενώ για το Caddy Maxi το νούμερο αυξάνεται σε 3.880 λίτρα. Εάν στο νέο Caddy Maxi, προσθέσει ο πελάτης, το προαιρετικό πακέτο Flex seat plus, ο χώρος φόρτωσης ξεπερνάει τα 3 μέτρα σε μήκος, ενώ ο όγκος φόρτωσης φτάνει τα 4.7 m3. Στις νέες εκδόσεις του νέου Caddy Kombi, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να παραγγείλει το αυτοκίνητό του με τρεις σειρές καθισμάτων, έτσι ώστε να κάθονται άνετα έως και επτά άτομα.
Έξι νέοι κινητήρες, υψηλής τεχνολογίας
Το νέο Caddy διαθέτει έξι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι είναι πολύ αποδοτικοί και όλοι είναι πλήρως συμμορφωμένοι με την οδηγία Euro 5 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πέντε από αυτούς του κινητήρες είναι εντελώς νέοι ενώ όλοι είναι εξοπλισμένοι με Τurbο συμπιεστές και τεχνολογία άμεσου ψεκασμού (Common Rail).
Turbo κινητήρες βενζίνης (TSI): Δύο νέοι Turbo κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας TSI, χρησιμοποιούνται στο νέο Caddy. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο αυτών μοντέρνων κινητήρων, περιλαμβάνουν ένα συμπιεστή Turbo και άμεσο ψεκασμό. Οι αξαιρετικοί αποδοτικοί αυτοί 4-κύλινδροι κινητήρες, χωρητικότητας 1.2 λίτρων, αποδίδουν 86 PS (63kW) και 105 PS (77kW). Η υψηλή απόδοση των κινητήρων συνδυάζεται με την χαμηλή μέση κατανάλωση του TSI 105 PS, η οποία φτάνει τα 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που ισοδυναμεί με 154 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο (μετρήσεις για το νέο Caddy Van). Ακόμη ένας αποδοτικός και παράλληλα οικονομικός κινητήρας, για το Caddy και για το Caddy Maxi, είναι αυτός του φυσικού αερίου (σε συνδυασμό με κινητήρα βενζίνης), ο 2.0 EcoFuel (CNG), o οποίος αποδίδει 109 PS (80kW).
Turbo Κινητήρες πετρελαίου (TDI): Οι τετραβάλβιδοι Turbo κινητήρες (TDI) αποδίδουν 75 PS (55kW), 102 PS (75kW), 110 PS (81kW) και 140 PS (103kW). Όλοι οι παραπάνω κινητήρες, έχουν ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία και την πιο αποδοτική τεχνολογία άμεσου ψεκασμού (Common Rail). Όλοι επίσης διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό, το φίλτρο μικροσωματιδίων πετρελαίου (DPF). Ο κινητήρας TDI 102 PS, μπορεί να παραγγελθεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων DSG. Για τον πιο δυνατό TDI 140 PS, διατίθεται αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Ο κινητήρας TDI 110 PS, διατίθεται αποκλειστικά με την τετρακίνηση 4MOTION.
BlueMotion Technology: Ο πιο οικονομικός κινητήρας της γκάμας του νέου Caddy είναι ο TDI 1.6 BlueMotion Technology (BMT) με 102 PS. H μέση κατανάλωση είναι 4.9 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα, οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα CO2 να είναι 129 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Όσον αφορά την κατανάλωση, το νέο Caddy μπορεί να διανύσει έως και 1.176 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο καυσίμου.
Ο κινητήρας TDI 75 PS μπορεί επίσης να διατεθεί και σε έκδοση BlueMotion Technology. Κάθε Caddy BlueMotion Technology, διαθέτει σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας της μπαταρίας κατά το φρενάρισμα. Με το σύστημα αυτό, κάθε φορά που ο πελάτης σηκώνει το πόδι του από το γκάζι ή πατάει φρένο, η γεννήτρια φορτίζεται και έτσι γεμίζει η μπαταρία. Αυτό μειώνει το φορτίο του κινητήρα και την κατανάλωση. Bασικό εξοπλισμό αποτελούν επίσης o σταθεροποιητής ταχύτητας (Cruise Control), ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί από την ταχύτητα των 30 χιλιομέτρων και άνω και το σύστημα συγκράτησης οχήματος σε ανηφόρα (Hill Hold Assist). Τέλος, το σύστημα μετάδοσης του μηχανικού κιβωτίου, διαθέτει τροποποιημένες σχέσεις προς όφελος της κατανάλωσης και του επιπέδου θορύβου.
Εξοπλισμός και σχεδιασμός
Το νέο Caddy ακολουθεί την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η Volkswagen έχει επικεντρωθεί στο να δώσει και στο εμπρός αλλά και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μια καθαρή εικόνα. Όλες οι επιφάνειες και οι γραμμές του αυτοκινήτου, είναι εξαιρετικά ακριβείς. Η νέα μάσκα, το νέο μεγαλύτερο σήμα Volkswagen εμπρός και πίσω αλλά και τα νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα συντελούν στη μοντέρνα και επιβλητική εικόνα του νέου Caddy. Προαιρετικά διατίθενται και ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Και στο εσωτερικό του το νέο Caddy διαθέτει νέο πίνακα οργάνων, νέα σχεδίαση τιμονιού και νέες ταπετσαρίες καθισμάτων προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη εργονομία και άνεση στον οδηγό του.
Το νέο Caddy διατίθεται με αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης, όπως το ESP, τα φώτα ημέρας και το κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό. Επίσης, το νέο Caddy διαθέτει καινούργιο ηλεκτρομηχανικό τιμόνι με πολλά πλεονεκτήματα. Ο οδηγός επωφελείται από την ενεργό ανάκτηση της αρχικής θέσης του τιμονιού και άρα έχει καλύτερη αίσθηση κεντρικής ευθυγράμμισης. Το προηγμένο σύστημα διεύθυνσης βοηθάει τον οδηγό να κάνει διορθώσεις πιο εύκολα σε περίπτωση π.χ. πλάγιων ανέμων. Τέλος, η ηλεκτρομηχανική σερβο-υποβοήθηση μειώνει και την κατανάλωση καυσίμου.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα
  • Νέοι κινητήρες TSI και TDI, μικρότερης χωρητικότητας (1.2 & 1.6) και μεγαλύτερης απόδοσης και οικονομίας καυσίμου
  • Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP) σε όλες τις εκδόσεις
  • Κεντρικό κλείδωμα και φώτα ημέρας στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων
  • Νέες εκδόσεις BlueMotion Technology, με μόλις 4,9 λίτρα μέση κατανάλωση και στον βασικό εξοπλισμό: σύστημα Start/Stop, Cruise Control, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και σύστημα Hill Hold Assist
  • Νέο εργονομικό εσωτερικό. Πλέον αφαιρείται εντελώς και η δεύτερη σειρά καθισμάτων στις Kombi εκδόσεις
  • Χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων (DSG 7)
  • Τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (DSG 6)
  • Νέο ηλεκτρομηχανικό τιμόνι
Photobucket

Photobucket