Καλύτερη καινοτομία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές
Βαρκελώνη, Ισπανία (15 Φεβρουαρίου, 2011) – Η Nissan Motor Co, Ltd, η AT & T , η NTT DoCoMo Inc, και η Telenor Connexion ανακοίνωσαν ότι το λειτουργικό σύστημα του Nissan LEAF που διατίθεται στην αγορά ως Nissan Connect, έλαβε το βραβείο Global Mobile Awards 2011 ως την “Καλύτερη καινοτομία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές” στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Τα βραβεία GSMA’s Global Mobile Awards προσφέρουν την ευκαιρία σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο παγκόσμιο στερέωμα των εφαρμογών κινητών τηλεπικοινωνιών, να αναδείξουν τα πιο πρόσφατα και καλύτερα προϊόντα – υπηρεσίες στο αντικείμενο αυτό.Η υπηρεσία τηλεματικής είναι εγκατεστημένη σε όλα τα νέα Nissan LEAF. Πρωτοξεκίνησε ως εφαρμογή στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ το Δεκέμβριο του 2010 και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το τρέχον τρίμηνο του έτους. Αυτή η υπηρεσία με την ονομασία ICT (Information and Communication Technology System for electric vehicles) συμβάλλει στο να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και ασφάλεια για τους ιδιοκτήτες Nissan LEAF, καθώς παρέχει πραγματικά δεδομένα που είναι σημαντικά για την διαμόρφωση μιας αντίληψης στην κοινωνία για χαμηλές εκπομπές ρύπων άνθρακα στο μέλλον.
Με το σύστημα ICT, οι ιδιοκτήτες ενός Nissan LEAF είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία που τους παρέχει η οδήγηση ενός 100% ηλεκτροκίνητου οχήματος. Το κέντρο ελέγχου και πληροφοριών της NISSAN – CARWINGS, επικοινωνεί με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μέσω μια εγκατεστημένης μονάδας τηλεματικής. Το ICT περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως το ιστορικό χρήσης του και την κατάσταση των μπαταριών. Επιπλέον διαθέτει τηλεχειρισμό για την φόρτιση των μπαταριών και τον έλεγχο του κλιματισμού. Παράλληλα, ο έλεγχος του συστήματος μπορεί να γίνει από μια ειδική ιστοσελίδα για τους ιδιοκτήτες του οχήματος, μέσω κινητών τηλεφώνων, smart phones και υπολογιστών, προκειμένου να διαχειριστούν τη χρήση της ενέργειας του αυτοκινήτου.