Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε επίσημος εισαγωγέας αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα, ανακοινώνει σήμερα, 16 Μαΐου 2011, την ανάκληση ορισμένων οχημάτων του φορτηγού D40 που παρήχθησαν από 1 Ιούνιου του 2005 έως και 3 Ιουλίου του 2008. Για το θέμα αυτό έχει ήδη ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Για τα παραπάνω οχήματα που αφορά η ανάκληση, σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται κάποια ακτίνα της ζάντας αλουμινίου να εμφανίσει ρωγμή, κάτι που δύναται να προκύψει σε συνθήκες όπου το όχημα οδηγείται σε υψηλές ταχύτητες σε κλειστές στροφές και ταυτόχρονα με βαρύ φορτίο. Σε περίπτωση που η ρωγμή αυτή δεν γίνει αντιληπτή και ο κάτοχος του οχήματος συνεχίζει να το οδηγεί, ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες ακτίνες της ζάντας και να επηρεάσει την συναρμογή του τροχού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα παραπάνω.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή προκειμένου να επιθεωρηθούν τα οχήματά τους και σε περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση του υλικού, αυτό θα γίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στο τηλέφωνο 210 3479700.