– Ειδικοί σε θέματα αυτοκινήτων από εννέα χώρες της Μέσης Ανατολής επέλεξαν το Sonata ως το Καλύτερο Μεσαίο Αυτοκίνητο της Χρονιάς
– Οι πωλήσεις του Sonata σημείωσαν θεαματική αύξηση της τάξης του 103%, από τη μία χρονιά στην άλλη, στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους
(Σεούλ, Κορέα) Το μεσαίο σεντάν της Hyundai Motor Company, το ολοκαίνουριο Sonata, απέσπασε το πρώτο βραβείο Middle East Motor Awards 2010 (MEMA), ως το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Το βραβείο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Sharjah (10th International Motor Show Sharjah) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το βραβείο MEMA απονέμεται από δώδεκα ειδικούς σε θέματα αυτοκινήτων, από εννέα χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι και εκπροσωπούν στο σύνολο τους τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Μέσης Ανατολής.

Οι κριτές αξιολόγησαν τα μοντέλα – τα οποία είχαν κυκλοφορήσει τουλάχιστον σε πέντε χώρες της Μέσης Ανατολής εντός της 12μηνης περιόδου – βάσει δέκα κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων, της τεχνολογίας, της πρακτικότητας και της αξίας. Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή εστίασε στο βαθμό κατά τον οποίο το εκάστοτε αυτοκίνητο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών σε κάθε περιφέρεια.
Κάθε όχημα υποβλήθηκε σε διεξοδικούς ελέγχους τόσο σε δρόμους όσο και σε πίστες καθώς και σε εκτεταμένες συγκριτικές δοκιμές έναντι ανταγωνιστικών αυτοκινήτων. Το Sonata κατατρόπωσε άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, όπως τα Honda Accord, Nissan Altima και Ford Taurus, χάρη στις ανώτερες επιδόσεις του, στην ασφάλεια και στην άνεση που προσφέρει.
Αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί τα βραβεία για το 1ο αυτοκίνητο της χρονιάς, που απονέμει ο κλάδος του αυτοκινήτου της Μέσης Ανατολής.
Από τις αρχές της χρονιάς, το Sonata εξασφαλίζει σταθερά ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση στη Μέση Ανατολή. Το Sonata απέσπασε τη διάκριση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς από τα περιοδικά Sports Auto και Gulf Auto, που έχουν έδρα στη Σαουδική Αραβία, το Μάιο και Ιούνιο αντιστοίχως. Τον Ιούλιο, το Sonata και το Tucson έλαβαν το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς από το δημοσίευμα του περιοδικού Auto Sports που εκδίδεται στη Συρία.
Οι πωλήσεις του Sonata αυξήθηκαν κατά 103% εκατό από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο 2010 σε δεκαεπτά χώρες της Μέσης Ανατολής, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Η Hyundai Motor σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την ώθηση, που έδωσαν οι πωλήσεις, εξακολουθώντας να ακούει προσεκτικά τους πελάτες της και αποστέλλοντας ταχύτατα ειδικούς σε θέματα ποιότητας στην εν λόγω περιφέρεια.
※ Τα βραβείαMiddle East Motor Awards (MEMA) συνιστούν μία πρωτοβουλία του εκθεσιακού κέντρου Expo Centre Sharjah, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Sharjah, προς αναγνώριση των κορυφαίων παραγόντων στον κλάδο του αυτοκινήτου και με στόχο την προαγωγή των αναδυόμενων τεχνολογιών. Για να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους, τα βραβεία MEMA δεν συνδέονται άμεσα ούτε επηρεάζονται από καμία έκθεση αυτοκινήτου, κανέναν κατασκευαστή αυτοκινήτων και καμία άλλη εμπορική επιχείρηση.
※ Φωτογραφία: Ο κύριος B.T. Shin, Επικεφαλής των Κεντρικών Γραφείων της Hyundai Motor Company στην Περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, με το βραβείο Middle East Motor Awards 2010.