Η Toyota Motor Corporation πραγματοποίησε με επιτυχία για 5η χρονιά τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής Τέχνης, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας εώς 15 ετών, ενώ φέτος διευρύνθηκε σε 64 χώρες και περιφέρειες σε όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Το Αυτοκίνητο των Ονείρων σου».

Η Toyota αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον όλων των κοινωνιών του κόσμου, έδωσε την ευκαιρία σ’ αυτά διασκεδάζοντας, να κατανοήσουν τη σημασία της ύπαρξης ενός ονείρου με τη δημιουργικότητα της φαντασίας τους.

Η Toyota Ελλάς προσκάλεσε, από 1/11/2010 έως 31/1/2011, όλα τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών να αναπτύξουν μέσω της ζωγραφικής το ενδιαφέρον τους για τα αυτοκίνητα, γνωρίζοντας παράλληλα τη χαρά και τη σημασία να έχουν και να εκφράζουν ένα όνειρο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους κ.κ. Αριστείδη Αραβανή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Toyota Ελλάς, την κα Ελεάννα Βήττα, Διευθύντρια Marketing της Toyota Ελλάς, την κα Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρο ΕΛΕΠΑΠ αλλά και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα Σχεδιαστή Αυτοκινήτων, κ. Σωτήρη Κωβό.

Τα έργα που βραβεύθηκαν είναι:

1η κατηγορία – Νικητές κάτω των 10 ετών
1η νικήτρια :Μαρία Πουλάκη
2ος νικητής:Νίκος Σελέκος
3ος νικητής:Αναστάσιος Τσιμπλιαράκης
4η νικήτρια:Χριστίνα Μαραγκού
5ος νικητής:‘Αγγελος Αλμούτι

2η κατηγορία – Νικητές από 10 έως 12 ετών
1η νικήτρια:Χαρήκλεια Παπουνίδου
2ος νικητής:Ορέστης Σωτήρχος
3η νικήτρια:Χρυσή – Ελένη Σπηλιώτη
4ος νικητής:Γιώργος Αντωνόπουλος
5η νικήτρια:Γεωργία Βρανά

3η κατηγορία – Νικητές από 13 έως 15 ετών
1ος νικητής:Νικόλας Καλογρκός Καζιάλες
2η νικήτρια:Μαρίνα Γιαννακάρα
3ος νικητής:Αλέξανδρος Ντούρας
4η νικήτρια:Μαρία Μαυρίδη
5ος νικητής:Νικόλας Παππάς

Οι νικητές του Ελληνικού διαγωνισμού θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό με τη συμμετοχή των υπόλοιπων 63 χωρών, ενώ οι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, για να λάβουν μέρος στην τελική απονομή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2011