Η Honda Σηματοδοτεί μία Δεκαετία Πρωτοποριακής Περιβαλλοντικής Δράσης με το Βραβείο της “Πιο Πράσινης Κατασκευάστριας Εταιρίας Αυτοκινήτων” για Πέμπτη Συνεχόμενη Φορά από την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Επιστημόνων (Union of Concerned Scientists)

Η Honda αναδείχτηκε η «Πιο Πράσινη Κατασκευάστρια Εταιρία Αυτοκινήτων» στην Αμερική για πέμπτη συνεχόμενη φορά από την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Επιστημόνων – Union of Concerned Scientists (UCS). Το βραβείο απονέμεται στην εταιρία με το χαμηλότερο συνδυασμένο σκορ εκπομπών μικροσωματιδίων και ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου (κυρίως CO2) στον Αμερικανικό στόλο οχημάτων της.
Η Honda κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα της UCS για τη συνολικές περιβαλλοντικές επιδόσεις των οχημάτων της ήδη από την πρώτη ανάλυση UCS το 2000, σηματοδοτώντας τον ηγετικό ρόλο της εταιρίας στα οχήματα μειωμένων ρύπων επί μία δεκαετία. Η Honda έφερε φέτος το καλύτερο σκορ στη βιομηχανία σύμφωνα με δεδομένα του model year 2008 των πιο πρόσφατων που υπήρχαν για ανάλυση.
«Όπως και τα προηγούμενα τέσσερα βραβεία, θεωρούμε αυτό το πέμπτο βραβείο αφενός αναγνώριση της επιτυχίας μας, αφετέρου πρόκληση για το μέλλον» δήλωσε ο John Mendel, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Honda Motor Co., Inc. «Συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώσουμε την κατανάλωση και να μειώσουμε τους ρύπους που ευθύνονται για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή».
«Η διεκδίκηση του τίτλου της Πιο Πράσινης Κατασκευάστριας Εταιρίας Αυτοκινήτων από τη Honda επί μία δεκαετία έχει ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη για τη βιομηχανία» δήλωσε ο Jim Kliesch, ανώτερος μηχανικός της UCS. «Οι εταιρίες με τα καλύτερα αποτελέσματα στις αναλύσεις μας αγωνίζονται συνεχώς όχι μόνο να πουλάνε τα πιο οικολογικά αυτοκίνητα αλλά και να κάνουν πράσινα τα best-seller τους».
Οι προσπάθειες της Honda για τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου απέφεραν όφελος 1 mpg στη μέση οικονομία καυσίμου της Αμερικανικής εταιρίας (CAFE) για το model year 2009, μέχρι 3,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 31.3 mpg, και 9.8% πάνω από το μέσο όρο της βιομηχανίας για το MY2009 με 28,8 mpg, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών. Από το MY2005, το CAFE της Honda έχει αυξηθεί κατά 7,2%, ξεπερνώντας το εθελοντικό στόχο της εταιρίας που ορίστηκε το Μάιο του 2006, για την επίτευξη μιας βελτίωσης 5% στο CAFE σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 από το 2010.
Πιο πρόσφατα, η Honda έκανε αρκετά σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων του Αμερικανικού στόλου αυτοκινήτων της. Μεταξύ αυτών είναι η το λανσάρισμα του Insight ως του παγκοσμίως πιο προσιτού υβριδικού αυτοκινήτου της και του CR-Z ως του παγκοσμίως πρώτου σπορ υβριδικού coupe παραγωγής. Επιπλέον, το νέο 2011 Odyssey minivan και το αισθητικά ανανεωμένο 2011 Accord πέτυχαν σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία με τη χρήση πιο αποδοτικών κινητήρων χαμηλής τριβής και με τη βελτιωμένη αεροδυναμική τους.
Η Honda συνεχίζει να ηγείται του τομέα οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων. Οι πωλήσεις λιανικής του Civic GX Sedan φυσικού αερίου πρόσφατα επεκτάθηκαν στις περιοχές της Οκλαχόμα και της Γιούτα, πέραν της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης. Το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity της Honda, που πρόσφατα δόθηκε με μίσθωση σε περιορισμένο αριθμό πελατών στη Ν. Καλιφόρνια, βάσιμα θεωρείται το παγκοσμίως πιο προηγμένο όχημα μηδενικών ρύπων στον κόσμο το οποίο έχει απόδοση καυσίμου τριπλάσια σε σχέση με ένα εφάμιλλο, βενζινοκίνητο.
Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2010, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας για καθημερινές μετακινήσεις και μία υβριδική plug-in τεχνολογία για μεσαία και μεγαλύτερα οχήματα στις ΗΠΑ, και τα δύο στις αρχές του 2012. Αυτών των πρωτοβουλιών θα προηγηθούν προγράμματα δοκιμών στην Αμερική που θα ξεκινήσουν το 2010 και θα συνεχιστούν το 2011 με το Stanford University, Google Inc., και τη City of Torrance, California.
Η Honda δημιουργεί επίσης τις δικές της λύσεις υποδομών για τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων. Στοχεύοντας σε καθημερινές μετακινήσεις χωρίς ρύπους με ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου φέτος τον Ιανουάριο η Honda ξεκίνησε τη λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής και ανεφοδιασμού υδρογόνου επόμενης γενιάς με χρήση ηλιακής ενέργειας στις R&D; εγκαταστάσεις της στο Λος Άντζελες. Ο σταθμός χρησιμοποιεί ισχύ που προέρχεται από ηλιακές κυψέλες λεπτού φιλμ που έχει εξελίξει και κατασκευάσει η Honda, για παροχή καυσίμου για καθημερινές μετακινήσεις, στα πλαίσια ενός ενεργειακού κύκλου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Σχετικά με την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Μηχανικών – Union of Concerned Scientists (UCS)

Η Ένωση Ευαισθητοποιημένων Μηχανικών – Union of Concerned Scientists (UCS) είναι ένας σημαντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιστημονικής βάσης ο οποίος αγωνίζεται για ένα πιο υγιές περιβάλλον και έναν πιο ασφαλή κόσμο. Η UCS αναλύει τα δεδομένα σημαντικών Αμερικανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων κάθε δύο χρόνια. Η φετινή αναφορά αναλύει την οικονομία καυσίμου και τα πρότυπα εκπομπών ρύπων του στόλου αυτοκινήτω και ελαφρών φορτηγών κάθε εταιρίας για να προσδιορίσει τη συνολική συμβολή τους στη δημιουργία αιθάλης και στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου (που παγιδεύουν τη θερμόρτητα). Η Honda είχε επίσης την καλύτερη αξιολόγηση στις αφορές UCS των 2007, 2004, 2002 και 2000.