Το πρώτο αυτοκίνητο νέας γενιάς της Mazda που περιλαμβάνει την τεχνολογία SKYACTIV και την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO.
Η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι το ολοκαίνουργιο compact crossover SUV θα ονομάζεται Mazda CX-5. Αυτό είναι το μοντέλο παραγωγής που βασίστηκε στο πρωτότυπο μοντέλο Mazda MINAGI, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και θα εκτίθεται επίσης στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης που ξεκινά στις 20 Απριλίου 2011.

Το CX-5 θα είναι ο πρώτο μοντέλο της Mazda που θα ενσαρκώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘KODO – Soul of Motion’ που παρουσιάστηκε πέρισυ για πρώτη φορά με το λανσάρισμα του πρωτότυπου αυτοκίνητου Shinari, όπως επίσης και τις SKYACTIV τεχνολογίες που περιλαμβάνουν κινητήρες, πλαίσιο, αμάξωμα και κιβώτιο νέας γενιάς. Το CX-5 θα συμπεριληφθεί στην παγκόσμια σειρά μοντέλων της Mazda το 2012.
Το γράμματα “CX” αντιπροσωπεύουν την SUV γκάμα της Mazda, που περιλαμβάνει επίσης το Mazda CX-7 και Mazda CX-9. To CX-5 θα είναι το μικρότερο μοντέλο της SUV σειράς Mazda.
Το Mazda CX-5 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα διεξαχθεί στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2011