H Toyota Motor Europe ανακοίνωσε σήμερα τον προληπτικό έλεγχο αυτοκινήτων iQ, o οποίος βασίζεται στις πολύ αυστηρές προδιαγραφές διασφάλισης ποιότητας, που έχει θεσπίσει η Toyota σε όλα τα μοντέλα της.

Ο έλεγχος αυτός στον οποίο εμπλέκονται 2.216 οχήματα, στην Ελλάδα, αφορά στην πιθανή ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας του EPS κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου σε οδοντωτές λωρίδες ασφαλείας των εθνικών οδών, δηλαδή εκτός ορίων του αυτοκινητοδρόμου –οι συγκεκριμένες λωρίδες δεν υπάρχουν στο ελληνικό οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπου το οδόστρωμα έχει οδοντωτές λωρίδες ασφαλείας, υπάρχει πιθανότητα, το σήμα του αισθητήρα της ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού να εκληφθεί λανθασμένα από τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο διαχείρισης της ηλεκτρικής υποβοήθησης, με αποτέλεσμα να καταστεί ελαφρώς πιο δύσκολη (σκληρή) η περιστροφή του τιμονιού. Σε μια τέτοια δε περίπτωση ο οδηγός θα ειδοποιηθεί άμεσα από την ενεργοποίηση της σχετικής προειδοποιητικής λυχνίας «EPS».
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία παρόμοια αναφορά που να σχετίζεται με το ως άνω θέμα, αφού όπως προαναφέρθηκε, ο συγκεκριμένος τύπος οδοστρώματος, ο οποίος πιθανόν μπορεί να προκαλέσει τα παραπάνω συμπτώματα, δεν υπάρχει στο ελληνικό οδικό δίκτυο.
Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων iQ θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, για την εκτέλεση της προληπτικής αυτής ενέργειας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή από 09.00πμ έως 07.00μμ).