Επιτυχία 5 αστέρων στο Euro NCAP, για το καινοτόμο και προκλητικό σε εμφάνιση compact crossover της Nissan
ROLLE, Ελβετία (23 Φεβρουαρίου 2011) – Σε πέντε μόλις μήνες, το Nissan Juke έχει καταφέρει να αποσπάσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP, να κερδίσει αρκετά βραβεία σε επίπεδο χωρών, καθώς και να κατακτήσει ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.
Έχοντας ξεκινήσει την πορεία του τον Σεπτέμβριο του 2010, το καινοτόμο και προκλητικό σε στυλ Juke, έχει ήδη καταγράψει 32.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Με μια αναλογία στην Ευρώπη όπου 1 στα 4 νέα πωληθέντα αυτοκίνητα να ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το επίτευγμα του Juke είναι υψίστης σημασίας στο δρόμο για την συνεχή ανάπτυξη της Nissan.

Η επιτυχής αξιολόγηση του Juke με 5 αστέρια στα τελευταία crash test του Euro NCAP, προμηνύει ένα λαμπρό μέλλον για τις πωλήσεις του μοντέλου.
Με παραμέτρους που εστιάζουν στην σχεδιαστική και μηχανολογική αρτιότητα, στην συνολική ποιότητα του αμαξώματος και στα υψηλά επίπεδα του standard εξοπλισμού ασφαλείας του αυτοκινήτου, το Juke σκόραρε με 87% στην ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών του και με 81% στην αντίστοιχη των παιδιών.
Η στιβαρότητα της καμπίνας των επιβατών σε πρόσθια πρόσκρουση συνεισέφερε τα μέγιστα στην αξιολόγηση του Juke, όπως και η απόδοση στην προστασία των πεζών παιδιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον standard εξοπλισμό του Juke περιλαμβάνονται τόσο το ESP (σύστημα ηλεκτρονικής ευστάθειας), όσο και οι 6 αερόσακοι.
Το Juke διατίθεται στην Ελληνική αγορά σε 5 εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού (Action, Αcenta, Acenta Sport Pack, Acenta Con, Techna) και σε 3 εκδόσεις κινητήρων (βενζινοκινητήρες 1,6λίτρων με 117 PS, και 1,6 λίτρων TURBO με 190 PS, καθώς και πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων TURBO με 110 PS). Μάλιστα στην κορυφαία του έκδοση με τα 190 άλογα, το Juke έρχεται με το τελευταίας γενιάς ΑLL-MODE 4Χ4i σύστημα τετρακίνησης, με κατανομή της ροπής για κορυφαία ευστάθεια.
Η τιμή του Nissan Juke ξεκινά από τις 15.660 € όπου περιλαμβάνεται τόσο το όφελος της «Χρυσής Επιταγής» όσο και αυτό της απόσυρσης.