– Η παραγωγική ικανότητα της Hyundai στην Κίνα αναμένεται να ανέλθει σε 1 εκ. μονάδες έως το 2012
– Η Hyundai εξακολουθεί να επεκτείνεται στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων ολόκληρης της υφηλίου
Η Hyundai Motor Company, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, ξεκίνησε την κατασκευή του τρίτου εργοστασίου της στην Κίνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, που παρατηρείται στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων ολόκληρης της υφηλίου.
Η Beijing Hyundai Motor Company (BHMC), μία κοινοπραξία 50-50% της Hyundai Motor και της Beijing Automotive Industry Holding Co., διοργάνωσε μία τελετή εορτασμού της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου εργοστάσιου, παραγωγικής ικανότητας 400.000 μονάδων ανά έτος, στις 28 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια Shunyi, στο Πεκίνο. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο 2012 και σε συνδυασμό με τα δύο υπάρχοντα εργοστάσιά της, καθένα από τα οποία παράγει έως και 300.000 μονάδες, η Hyundai θα κατορθώσει να παραγάγει έως και 1 εκ. μονάδες στην Κίνα μέχρι το 2012.
«Η σημερινή ημέρα έχει τεράστια σημασία για εμάς, καθώς εξασφαλίζουμε παραγωγική ικανότητα 1 εκ. μονάδων στην Κίνα», δήλωσε ο κύριος Mong-Koo Chung, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor, κατά τη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της έναρξης των εργασιών. «Με τη διευρυμένη παραγωγική ικανότητά της, η Hyundai φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κορυφαίο κατασκευαστή επιβατικών αυτοκινήτων και μία παραδειγματική εταιρεία στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.»
Στην τελετή παρευρέθηκαν περίπου 700 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Hyundai Motor και αξιωματούχων της κυβέρνησης της Κίνας – μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, Jia Qinglin – προμηθευτών της Hyundai, αντιπροσώπων και μελών των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις προσδοκίες της BHMC, οι φετινές πωλήσεις θα ξεπεράσουν το στόχο των 690.000 μονάδων, αριθμός ο οποίος μάλιστα ήδη υπερβαίνει την ετήσια παραγωγή των 600.000, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 2,5 εκ. μονάδες. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1,6 εκ. τ.μ. και το εμβαδόν ορόφου θα ανέρχεται σε 300.000 τ.μ., ενώ θα διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής αυτοκινήτων, όπως πρέσες για την κατασκευή των τμημάτων των αμαξωμάτων, γραμμές συγκόλλησης, βαφεία, γραμμές συναρμολόγησης και εγκατάστασης επιμέρους συστημάτων, καθώς και κατασκευής κινητήρων.
Πιο συγκεκριμένα, καθώς το τρίτο εργοστάσιο βρίσκεται μόλις 20 χλμ. βορειοανατολικά των υπαρχόντων εργοστασίων, η συνεργασία και η υποστήριξη μεταξύ των τριών καθ’ όλα τα στάδια της παραγωγής και της διανομής θα μεγιστοποιηθούν. Το τρίτο εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μικρά ή μεσαία μοντέλα, ειδικά σχεδιασμένα για την αγορά της Κίνας, ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ενώ σχεδιάζεται ήδη η σταδιακή επέκταση της γκάμας των παραγόμενων μοντέλων ανάλογα με τη ζήτηση.
Η Hyundai ίδρυσε την BHMC το 2002, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο στην Κίνα. Ακολούθησε ένα δεύτερο εργοστάσιο το 2008, το οποίο διπλασίασε την ετήσια παραγωγική της ικανότητα στις 600.000 μονάδες. Φέτος, μέχρι στιγμής η BHMC έχει πουλήσει 569.787 μονάδες, βάσει στοιχείων που καταγράφηκαν στα τέλη του Οκτωβρίου.
Η εταιρεία Hyundai Motor Co., που ιδρύθηκε το 1967, έχει πλέον εξελιχθεί στον όμιλο Hyundai Motor Group, ο οποίος και έχει καταλάβει την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο από το 2007 και συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 24 θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου. Με περισσότερους από 75.000 υπαλλήλους σε παγκόσμια κλίμακα, η Hyundai Motor πούλησε περίπου 3,1 εκ. αυτοκίνητα μέσα στο 2009 σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας πωλήσεις ύψους 41,8 δις Δολαρίων ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων σε χώρες του εξωτερικού, βάσει της μέσης ισοτιμίας συναλλάγματος των 1.276 won ανά Δολάριο ΗΠΑ). Τα αυτοκίνητα της Hyundai πωλούνται σε 193 χώρες μέσω περίπου 6.000 αντιπροσωπειών και εκθέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Hyundai Motor και τα προϊόντα της μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.hyundai.com.