Η Suzuki Motor Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως του Suzuki Swift μετά την πρώτη κυκλοφορία του, έχουν φτάσει τις δύο εκατομμύρια μονάδες τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους (έξι χρόνια και τρεις μήνες μετά την έναρξη των πωλήσεων).

Η Suzuki ξεκίνησε την πώληση του Swift ως το πρώτο παγκόσμιας στρατηγικής μοντέλο το Νοέμβριο του 2004, παράγοντάς το και προωθώντας το αρχικά στην Ιαπωνία και αργότερα επέκτεινε την παραγωγή του σε άλλες χώρες περιλαμβάνοντας τις Ουγγαρία, Ινδία, και Κίνα. Σήμερα το Swift κυκλοφορεί σε 124 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.

Το Swift αντικατοπτρίζει την τεχνογνωσία της Suzuki’s σε μικρά αυτοκίνητα και την αφοσίωσή της στην δημιουργία μοντέλων που είναι σπορ, στυλάτα, και διασκεδαστικά στην οδήγηση. Οι 67 παγκόσμιες διακρίσεις σε 26 χώρες και περιοχές περιλαμβάνοντας την Ασία, την Ευρώπη και την Ωκεανία δείχνουν πόσο αναγνωρισμένο είναι το Swift.

Η παγκόσμια δημοτικότητα του Swift φαίνεται από το γεγονός ότι περίπου το 15% των δύο εκατομμυρίων μονάδων πουλήθηκαν στην Ιαπωνία, περίπου το 39% στην Ινδία, και περίπου το 27% στην Ευρώπη.

Η συνολική παγκόσμια παραγωγή του Swift έφτασε το ένα εκατομμύριο μονάδες τον Ιούνιο του 2008 (τρία χρόνια και οκτώ μήνες, μετά την έναρξη της παραγωγής). Το Swift ήταν το μοντέλο που έφτασε ταχύτερα αυτό το ορόσημο. Η συνολική παγκόσμια παραγωγή έφτασε τις δύο εκατομμύρια μονάδες τον Δεκέμβρη του 2010.

Πορεία του Swift:

Νοέμβριος 2004
Το Swift ξεκινά να πωλείται στην Ιαπωνία σαν το πρώτο παγκόσμιας στρατηγικής μοντέλο της Suzuki

Φεβρουάριος 2005

Ξεκινά η παραγωγή στην Ουγγαρία
Μάιος 2005
Ξεκινά η παραγωγή στην Ινδία
Ιούνιος 2005
Ξεκινά η παραγωγή στην Κίνα
Σεπτέμβριος 2005
Το Swift Sport ξεκινά να πωλείται στην Ιαπωνία
Νοέμβριος 2005
Το Swift παίρνει την διάκριση RJC Car of the Year και 2005-2006 Car of the Year Japan “Most Fun”.
Ιούνιος 2008
Η συνολική παγκόσμια παραγωγή φτάνει τις ένα εκατομμύριο μονάδες
Ιούνιος 2010
Ξεκινά η παραγωγή του νέου Swift για την Ευρώπη στην Ουγγαρία
Σεπτέμβριος 2010
Το νέο Swift ξεκινά να πωλείται στην Ιαπωνία
Νοέμβριος 2010
Το νέο Swift παίρνει την διάκριση 2011 RJC Car of the Year
Δεκέμβριος 2010
Η συνολική παγκόσμια παραγωγή φτάνει τις δύο εκατομμύρια μονάδες
Ιανουάριος 2011
Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις φτάνουν τις δύο εκατομμύρια μονάδες