Τρία γυναικεία και ένα ανδρικό πλήρωμα από την ιταλία συμμετέχουν στο θεσμό Donnadvvntura 2010 που διοργανώνεται για 22η συνεχή φορά. Τα τέσσερα πληρώματα με 2 Mitsubishi ASX 1.8 TD και 2 Mitsubishi L200 ξεκίνησαν από τις Ιταλικές Άλπεις στις αρχές Αυγούστου και σε διάστημα 4 μηνών θα καλύψουν μία διαδρομή 18.000 χλμ. διασχίζοντας την Ελλάδα, Τουρκία, Σουδάν, Ιορδανία και Αίγυπτο πριν τερματίσει στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο θεσμός του Donnadvventura διοργανώνεται τα τελευταία 22 χρόνια με μεγάλη επιτυχία από το Maurizio Rossi, πρώην οδηγό του αγώνα ParisDakar και μέλος της επιτροπής οργάνωσης του Ράλι Φαραώ και άλλων αγώνων longraid(μεγάλων αποστάσεων).

Συνεργάτης του θεσμού τα τελευταία 12 χρόνια είναι η Mitsubishi Motors Italia, καθώς όπως δήλωσε και ο διοργανωτής του θεσμού Maurizio Rossi κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, «τα μοντέλα της Mitsubishi Motors είναι συνώνυμα αξιοπιστίας και τεχνολογικής υπεροχής, στοιχείο που αποδείχθηκε και τα τελευταία χρόνι από τις επιτυχίες τους στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου το Ράλλυ Ντακάρ. Και τα τέσσερα αυτοκίνητα (2 ASX & 2 L200 της φετινής διοργάνωσης) είναι σχεδόν νορμάλ αφού οι μόνες μετατροπές που έχουν υποστεί αφορούν στην τοποθέτηση μπάρας στους θόλους της εμπρός ανάρτησης, τοποθέτηση μεγάλης προστατευτικής ποδιάς και αντικατάσταση της ανάρτησης με άλλη λίγο πιο σκληρή και με μεγαλύτερη διαδρομή κατά 5 πόντους».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα που θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου οι 6 Ιταλίδες καλλονές και το αντρικό ιταλικό πλήρωμα (διοργανωτής και cameraman) την πρώτη εβδομάδα επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, την Ακρόπολη, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ στη συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν τα Μετέωρα και τη Θεσσαλονίκη πριν περάσουν στην Τουρκία. Οι ιταλίδες συμμετέχουσες (Chiara, Clotide, Francesca, Laura, Tatiane & Valentina) δήλωσαν ενθουσιασμένες από τη χώρα μας, το φυσικό της περιβάλλον αλλά και τα αρχαιλογικά μνημεία που επισκέφθηκαν.

Οι έξι ιταλίδες που συμμετέχουν στο φετινό θεσμό επιλέχθηκαν ανάμεσα από70.000 υποψήφιες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο site http://www.donnavventura.com/

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καταγραφή μέσα από το φωτογραφικό και τον τηλεοπτικό φακό, της κουλτούρας, του πολιτισμού, των αρχαιοτήτων και των μνημείων των χωρών που διασχίζει κάθε χρόνο η Donnadvventura. Στη συνέχεια το τηλεοπτικό υλικό που συγκεντρώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προβάλλεται από την ιταλική τηλεόραση (Channel-4), ενώ το φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται υπό μορφή οδοιπορικών σε μεγάλα γυναικεία και lifestyle ιταλικά περιοδικά.