Το Jazz Hybrid θα πραγματοποιήσει την παγκόμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αφοσίωση της Honda στην τεχνολογία υβριδικών, βενζινοηλεκτρικών οχημάτων.

Το τελευταίο μοντέλο Jazz είναι το πρώτο παράλληλο υβριδικό όχημα που διατίθεται για τους καταναλωτές της Β κατηγορίας. Ο υβριδικός κινητήρας ΙΜΑ και το σύστημα ελέγχου είναι κοινά με των Insight και CR-Z Hybrid και βασίζονται στην αποδεδειγμένη αξιοπιστία αυτής της σημαντικής τεχνολογίας. Με σχεδόν δύο δεκαετίες εξέλιξης και 10 χρόνια πωλήσεων το σύστημα Honda IMA έχει αποδειχτεί μία ευέλικτη και αξιόπιστη τεχνολογία, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο οχήματα στην αγορά να προσφέρουν αυτό το συνδυασμό χαμηλών εκπομπών ρύπων και οικονομίας καυσίμου.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει το ίδιο σύστημα κίνησης με το Insight hybrid, όπου ο 1.3 i-VTEC συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT και έναν ηλεκτροκινητήρα ανάμεσά τους για τη δημιουργία παράλληλου υβριδικού συστήματος. Όπως τα μοντέλα Insight και Civic Hybrid έτσι και το Jazz Hybrid μπορεί να λειτουργεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα υπό κάποιες συνθήκες και σε μέτριες και χαμηλές ταχύτητες.

Η πρακτικότητα του Jazz οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο ύψος του, αλλά παρά το ότι είναι ψηλότερο από το Insight, το Jazz Hybrid καταφέρνει να διατηρεί την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 σε παρεμφερή επίπεδα.

Οπτικά, το Jazz hybrid διαφέρει από το τρέχον μοντέλο Jazz έχοντας ανανεωμένους προβολείς, με μπλε πλαίσιο, διαφανή πίσω φώτα, νέα εμπρός μάσκα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και ένα διακοσμητικό από χρώμιο στην πίσω πόρτα. Το νέο υβριδικό θα διατίθεται επίσης σε μερικές από τις υπάρχουσες αποχρώσεις και ένα αποκλειστικό Lime Green metallic.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα αποκτά φρέσκια εμφάνιση με πιο σκούρο μονόχρωμο ταμπλό που δημιουργεί έντονη αντίθεση με το μπλε φωτισμό των οργάνων και του ηχοσυστήματος. Το νέο υβριδικό διατίθεται επίσης με δερμάτινη επένδυση, για πρώτη φορά σε μοντέλο Jazz στην Ευρώπη. Tο Jazz hybrid θα αρχίσει να πωλείται σε μερικές Ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2011, ενώ οι τιμές και όλες οι προδιαγραφές θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού που θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, μαζί με το Jazz Hybrid, στο περίπτερο της Honda θα εκτίθεται μία ειδική έκδοση του Ευρωπαϊκής παραγωγής Civic, το 2011 Insight, CR-Z, το βενζινοκίνητο Jazz, CR-V, Accord και Accord Tourer, καθώς και η μοτοσικλέτα sports touring VFR1200F μεπροηγμένοκινητήρα V4, και ένα κομψό PCX scooter με κινητήρα 125cc χαμηλών εκπομπών ρύπων που σβήνει ενστάσει.