Η YOKOHAMA παρουσίασε πρόσφατα το “AERO-Υ”, ένα πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που έχει σχεδιαστεί για την έρευνα και την ανάπτυξη αποκλειστικών τεχνολογιών, της κορυφαίας Ιαπωνικής φίρμας ελαστικών.

YOKOHAMA AERO-Y

Η YOKOHAMA δημιούργησε το “AERO-Υ” με τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο προσεχές μέλλον. Πρόκειται για ένα concept που κατασκευάζεται με βάση την επιθυμία της εταιρείας να προσδώσει  στους χρήστες του, μια ιδιαίτερη αίσθηση απολαυστικής οδήγησης. Στη φάση της κατασκευής του εν λόγω αυτοκινήτου, η YOKOHAMA επικεντρώθηκε στην “αεροδυναμική μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας”, χρησιμοποιώντας σε εντατικό βαθμό, τεχνολογίες που καλλιεργούνται σε διάφορα τμήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενέχουν στο σχεδιασμό των ελαστικών, στη κατασκευή – συναρμογή αμαξωμάτων, αλλά και στη ανάπτυξη προϊόντων της αεροναυπηγικής.

Η YOKOHAMA, πιστή στο όραμα της βιώσιμης μετακίνησης, εξακολουθεί να προωθεί τεχνολογίες που προάγουν την ηλεκτροκίνηση, με πρωταρχικό στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη ελαστικών για αντίστοιχης κατηγορίας οχήματα.  Επιπλέον, εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζει αρκετούς αγώνες και συναφείς διοργανώσεις με ηλεκτροκίνητα οχήματα, με απτό παράδειγμα τη συμμετοχή της  στο “Pikes Peak International Hill Climb”, έναν παγκοσμίου φήμης αγώνα ανάβασης  με ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα,  όπου και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κλάση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από το 2010 και για 3 συναπτά έτη.