Τι μπορεί να συμβεί αν μαζευτούν όλοι οι “τρελοί” από 17 club αυτοκίνησης στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή;

Η απάντηση δεν είναι άλλη, από αυτό που το Auto Clubs Festival ήταν! Ένα τρελό πάρτι, από όλους τους λάτρεις τις αυτοκίνησης της Βορείου Ελλάδος. Το Driving Life φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γεγονός.

“Θέλαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Να μαζέψουμε σε ένα χώρο όλους όσους έχουν την ίδια τρέλα για αυτές τις λαμαρίνες που ονομάζουμε αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος αντιπαράθεσης ως το ποια είναι η καλύτερη εταιρία, ποιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο, κλπ” λένε οι διοργανωτές του ACF. Και όντως αν κρίνουμε από την συμμετοχή του κόσμου αλλά και το κλίμα που επικρατούσε, τα κατάφεραν!

Οι διοργανωτές του event

Η προετοιμασία για όλο αυτό δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε όλα να γίνουν σύντομα και ο καιρός τις προηγουμενες μέρες από το event, ας πούμε πως… δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Με τοπου δόθηκε η άδεια από τα Λουτρά Λαγκαδά για την χρήση του χώρου, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τις προετοιμασίες… Έπρεπε να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ… Έπρεπε να γίνουν επαφές με τους 33 χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ACF… Να βγουν αφίσες, διαφημιστικά, να στηθεί ιστοσελίδα, να κανονιστεί η μουσική, ή σκηνή, η οθόνη, οι χορεύτριες κι άλλα τόσα που έγιναν στο παρασκήνιο, ώστε να μπορούν όλοι οι “εκθέτες” και οι επισκέπτες να το ευχαριστηθούν και να περάσουν καλά. Και όντως έγιναν όλα και μάλιστα εντός χρονικού περιθωρίου. Τα παιδιά έτρεξαν και τα πρόλαβαν.

Μπορεί να ήταν κουραστικό, αλλά άξιζε να βλέπεις ικανοποιημένο τόσο κόσμο. Γιατί εκεί καταλαβαίνεις ότι κάτι έκανες καλά. Ότι αυτό έλειπε από την Βόρειο Ελλάδα”

Όπως είπαμε πιο πριν, ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα στις προετοιμασίες. Μέχρι και την προηγούμενη μέρα είχε βροχές. Το μέρος είχε κρατήσει νερά σε διάφορα σημεία και οι διοργανωτές έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να μην δηιουργηθούν προβλήματα με λάσπες κλπ. Για να ολοκληρωθεί το στήσιμο της εξέδρας έπρεπε να στεγνώσουν κάποια κομμάτια εδάφους πρώτα. Ευτυχώς όμως κατά τη διάρκεια της μέρας ο καιρός βλετιώθηκε και την Κυριακή ήταν σαν να ήχαν “χορηγό” το Θεό αφού στις παρακείμενες περιοχές έβρεξε, ενώ στο χώρο της διοργάνωσης είχε μια κανονική καλοκαιρινή μέρα!

Τι κι αν βράδιασε, ή διάθεση παραμένει

“Το πάρτι ξεκίνησε πιο νωρίς, από το Σάββατο και όσοι εκθέτες δεν ήρθαν τότε έχασαν…”

Το παραπάνω είναι τι μας έιπαν οι διοργανωτές. Και μάλλον έχουν και δίκιο αφού ολοκληρώθηκαν οι δουλειές και το “στήσιμο”, η μέρα είχε ψησίματα, pool party και διασκέδαση μέχρι πρωίας αυφού οι τελευταίοι που έπεσαν για ύπνο στο χώρο, δεν το έκαναν πριν το ρολόι δείξει 5:30…

Αφού λοιπόν ξημέρωσε, ήρθε η Κυριακή… Τρέξιμο πάλι το πρωί κατά την προσέλευση τοων club για να είναι όλα έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες το συντομότερο δυνατό. Με αυτά κι αυτά ήρθε και η ώρα που άνοιγαν οι πόρτες του event για το κοινό. Η μουσική δεν σταμάτησε να παίζει όλη μέρα. Οι χορεύτριες δεν σταματούσαν να βγαίνουν φωτογραφίες στα αυτοκίνητα των εκθετών, παρά μόνο όταν ερχόταν η ώρα για show στη σκηνή, ή για car wash. Επίσης ενημερωθήκαμε πώς πρέπει να περιποιούμαστε τα αυτοκίνητά μας από την Κ2 Extreme Detailing, αλλα και σχετικά με τις πρώτες βοήθειες από την Ε.Δ.Ο.Μ.Α.Κ. Το μεσημέρι υπήρξε το απαράιτητο σε αυτές τις περιπτώσεις “ψηστήρι”. Τα σουβλάκια και οι πανσέτες έδιναν κι έπαιρναν, το κλίμα θύμιζε μία μικρή γιορτή! Μπορούσες να δεις το κλίμα φιλίας που υπήρχε ανάμεσα στα club και την ευχαρίστηση με την οποία υποδέχονταν το κοινό. Φαγητά πήγαιναν από τέντα σε τέντα, και τα κεράσματα δεν σταματούσαν, όπως φυσικά και τα πειράγματα…

Η αφίσα του event

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, αλλά από ποιο event λείπουν άλλωστε; Και στην τελική οι διοργανωτές μας προειδοποίσαν από την αρχή: “Είναι η πρώτη μας προσπάθεια, προβλήματα θα υπάρξουν. Σκοπός μας είναι να περάσουμε καλά και να το ευχαριστηθούμε. Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη και τις προτάσεις σας!”

Για να συνοψίσουμε λίγο τι ζήσαμε με δύο λόγια, όλη η μέρα θύμιζε μία μικρογραφία των μεγάλων meet που γίνονται στο εξωτερικό. Ας είμαστε βέβαια ρεαλιστές, το ACF συνέβει στην Ελλάδα και δη στην Βόρειο Ελλάδα, ήταν αναμενόμενο πως δεν θα “έπιανε” τα νούμερα του εξωτερικού… Αλλά με πάνω από 250 αυτοκίνητα, με τη συμμετοχή 17 club και 33 χορηγών, εμείς δεν μπορούμε παρά να το θεωρήσουμε ένα επιτυχημένο φεστιβάλ!

Μετά από την επιτυχία του φέτος, το θεωρούμε δεδομένο ότι θα επαναληφθεί του χρόνου και μάλι φήμες λένε ότι του χρόνου θα είναι διήμερο και εννοείται ακόμα καλύτερα οργανωμένο…

Εμείς αναμένουμε με αγωνία, εσείς;

Ιστότοπος: Auto Clubs Festival
Φωτογραφίες: Apatsi.gr