Το 2002, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η παρουσίαση του πρωτότυπου της Continental GT συγκέντρωσε την προσοχή όλων και σηματοδότησε την αρχή ενός νέου και συναρπαστικού κεφαλαίου στην ιστορία της Bentley. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2012, η Bentley επαναλαμβάνει το ίδιο θεαματικό βήμα με την παρουσίαση ενός αγωνιστικού GT3 που βασίζεται στη σειρά Continental και βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης από μια εξειδικευμένη αγωνιστική ομάδα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe.

Σηματοδοτώντας την επιστροφή της Bentley στις πίστες για πρώτη φορά μετά από την ιστορική έκτη της νίκη στο Le Mans το 2003, η Continental GT3 παραμένει πιστή στη θεμελιώδη αγωνιστική φιλοσοφία της εταιρείας που θέλει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να εξελίσσονται με βάση τα αντίστοιχα μοντέλα δρόμου.

Ο Dr Wolfgang Schreiber, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, σχολιάζει: «Το σαφές μήνυμα από τους πελάτες μας είναι ότι η Bentley ανήκει στην πίστα, και η Continental GT3 αποτελεί πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχαμε ανέκαθεν μετά από την παρουσίαση της Continental GT. Η νέα GT Speed αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο στο οποίο μπορέσαμε να βασιστούμε και να το εξελίξουμε σε αγωνιστικό, και η δουλειά που έχουμε κάνει έως τώρα δείχνει ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. Η Continental GT3 δείχνει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει η Continental GT στην πιο ακραία εκδοχή της και διαμορφώνει ένα στιβαρό υπόβαθρο για τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Bentley στο χώρο των αγώνων.»