Μετά από τρεις μήνες σε κώμα ο Michael Schumacher εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του ενώ όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ο πρωταθλητής της F1 έχει χάσει το 25% του βάρους του.

30c0ed3772a0cd1fb08e152a473390de_L

Πλέον έχουν συμπληρωθεί 83 ημέρες από το ατύχημα που είχε στο σκι και όπως αναφέρουν οι γιατροί ενώ ” η απώλεια βάρους σε ασθενείς με κώμα είναι φυσιολογικό, τα 20 κιλά είναι πολλά για ανθρώπους με κανονικό βάρος σώματος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι μύες του έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό λόγω ακινησίας”.

Αν και ο Schumacher σε καθημερινή βάση κάνει μασάζ στους μύες και στις αρθρώσεις ενώ είναι ξαπλωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει η συρρίκνωση των μυών του.

Η οικογένειά του είναι καθημερινά δίπλα του και προσεύχεται για αυτό ενώ οι γιατροί πιστεύουν ότι αν ξυπνήσει θα χρειαστούν πολλά χρόνια εντατικής θεραπείας προκειμένου να ανακτήσει την πλήρη κίνηση των άκρων και της ομιλίας του.

Το χειρότερο σενάριο για τον πρωταθλητή της F1 είναι να είναι σε μια κατάσταση που να είναι σε κώμα αλλά να είναι ξύπνιος, δηλαδή να έχει τις αισθήσεις του αλλά μην μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει.