Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων Honda ξεπέρασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύρια μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012. Αυτό ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς Insight στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 1999, το οποίο την εποχή εκείνη είχε την καλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως από όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής, 35χλμ./λίτρο*.

* Μέτρηση σε 10・15 mode με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (MT)

Αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πρώτου ελαφρού και συμπαγούς υβριδικού συστήματος IMA (Integrated Motor Assist), η Honda έχει αναβαθμίσει τη γκάμα των υβριδικών της και σήμερα εμπορεύεται οκτώ υβριδικά μοντέλα σε 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Φέτος το Μάιο, η Honda ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών μοντέλων σε περιοχές εκτός Ιαπωνίας με το Acura ILX Hybrid στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε το Jazz Hybrid από φέτος το Ιούλιο στην Ταϋλάνδη. Επιπλέον, η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του Jazz Hybrid στη Μαλαισία ώστε να προσφέρει υβριδικά οχήματα με ταχύτητα, προσιτότητα και χαμηλές εκπομπές COστην Ασιατική ήπειρο, όπου η ζήτηση για αποδοτικά οχήματα αναμένεται να αυξηθεί μελλοντικά.

Πέρα από την εξέλιξη της τρέχουσας γκάμας υβριδικών μοντέλων της που εφοδιάζονται με το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ και έναν ηλεκτροκινητήρα, η Honda θα λανσάρει νέα υβριδικά οχήματα μεσαίας κατηγορίας με υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων. Εξάλλου, στοχεύοντας στις απόλυτες οδηγικές επιδόσεις, ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα υψηλής απόδοσης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, το Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive), το οποίο θα συνδυάζει σπορ συμπεριφορά και οικονομική κατανάλωση, θα χρησιμοποιηθεί στα NSX και Acura RLX, όπως και στο διάδοχο του Legend που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου περιβαλλοντικού σλόγκαν “Μπλε Ουρανοί για τα Παιδιά μας” (Blue Skies for our Children), η Honda θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των υβριδικών οχημάτων με απώτερο σκοπό μία κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Η Ιστορία Υβριδικών Μοντέλων Honda

Έτος Μήνας / Μοντέλο που παρουσιάστηκε  στην αγορά Αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων Honda
1999 Νοέμβριος: Η πρώτη γενιά Insight
2001 Δεκέμβριος: Civic Hybrid
2004 Δεκέμβριος: Accord Hybrid (μόνο Β. Αμερική)
2005 Απρίλιος: 100.000 μονάδες
2007 Μάιος: 200.000 μονάδες
2009 Φεβρουάριος: Δεύτερη γενιά Insight Αύγουστος: 400.000 μονάδες
2010 Φεβρουάριος: CR-Z Οκτώβριος: Fit Hybrid Δεκέμβριος: 600.000 μονάδες
2011 Ιούνιος: Fit Shuttle Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Οκτώβριος: Freed Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Freed Spike Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Δεκέμβριος: 800.000 μονάδες
2012 Μάιος: Acura ILX Hybrid (USA, μόνο Καναδάς) Σεπτέμβριος: 1.000.000 μονάδες