Η αποκλειστική έκδοση του Fiat 500 «First Edition» διακοσμημένη από 5 διάσημους Κινέζους καλλιτέχνες διατίθεται στην κινεζική αγορά σε περιορισμένο αριθμό 100 αριθμημένων αυτοκινήτων
Life
Ο Lorenzo Sistino, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου Fiat Group Automobiles, παρουσίασε πρόσφατα στη Σαγκάη το Fiat 500 “First Edition” που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την κινεζική αγορά και διακοσμήθηκε με τις δημιουργίες πέντε νέων κινέζων σχεδιαστών.

Αυτό το Limited Edition αυτοκίνητο -100 αριθμημένα κομμάτια- θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας πρωτότυπης πρωτοβουλίας πριν από την επίσημη κυκλοφορία του 500 στις 15 Σεπτεμβρίου. Όλοι όσοι παραγγείλουν το Fiat 500 από τις 12 Ιουλίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην τελική κλήρωση με έπαθλο τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο που παρήγγειλαν με ένα 500 “First Edition”.
Surprise
«Η έναρξη της περιόδου προπαραγγελιών είναι ένα βασικό στάδιο για την κυκλοφορία του 500 στην Κίνα και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προόδου στο κοινό σχέδιο της Fiat και της GAC», δήλωσε ο Lorenzo Sistino. «Το Fiat 500, το μοντέλο που εκφράζει καλύτερα τις αξίες της Fiat, στοχεύει στη διείσδυση της φίρμας στη συγκεκριμένη αγορά».
Follow your Instict
Με βάση το 500 Lounge, το μοντέλο “First Edition” έχει ένα ξεχωριστό λευκό περλέ χρώμα αμαξώματος σε τρεις στρώσεις, εσωτερικό σε κόκκινο δέρμα και ένα ειδικό σήμα στην κολώνα της πόρτας. Διατίθεται με κινητήρα βενζίνης MultiAir 1,4 λίτρων, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2010». Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ο καινοτόμος κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 101 HP (75 kW) στις 6500 rpm και ροπή 133 Nm στις 4000 rpm.
Fairy Tale
Η ιδιαιτερότητα του Fiat 500 “First Edition” είναι η ξεχωριστή εμφάνισή του, όπως εξηγεί ο Lorenzo Sistino. «Το μοντέλο ‘First Edition’ έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους κινέζους πελάτες και αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο που ενώνει τις δύο κουλτούρες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ζητήσαμε από πέντε κινέζους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο και να σχεδιάσουν ένα εορταστικό μοντέλο για την κυκλοφορία του Fiat 500 στην Κίνα.
Shangri-La
Το 500 θα κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις και ειδικές σειρές, εκτός από τα 100 μοντέλα “First Edition”. Την επόμενη χρονιά θα λανσάρουμε το 500C και την αποκλειστική ειδική σειρά “500 by Gucci”.
Tο Fiat 500 είναι το πρώτο σημαντικό βήμα της Fiat σε αυτή την τεράστια αγορά: έως το τέλος του 2012 θα έχουμε λανσάρει ένα νέο σαλόνι φτιαγμένο εξολοκλήρου στην Κίνα στο εργοστάσιο της Changsha σε συνεργασία με την GAC.»
Ειδικότερα, τα πέντε αποκλειστικά έντονα σχέδια στα πλαϊνά του αυτοκινήτου συμβολίζουν με έξυπνο τρόπο τους δεσμούς μεταξύ Ιταλίας και Κίνας. Ο πρώτος σχεδιαστής είναι ο Leilei, ένας πρωτοπόρος καλλιτέχνης που έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία στην Κίνα και σε άλλες χώρες. Στα έργα του κυριαρχεί η χρήση στοιχείων από την εθνική λαϊκή κουλτούρα. Η δεύτερη νέα σχεδιάστρια είναι η Mee Wong, εικονογράφος και καθηγήτρια στο Guangzhou Art Institute. Το αγαπημένο της δημιουργικό στοιχείο είναι το πάντα, το ζώο που συμβολίζει την κινεζική κουλτούρα. Η ασιατική παράδοση εμπνέει και τον τρίτο καλλιτέχνη, τον Benny Luk, έναν βραβευμένο σχεδιαστή διεθνούς φήμης, ο οποίος συνδυάζει τις γραφικές τέχνες με το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ο επόμενος είναι ο Nod Young, ένας καλλιτέχνης οπτικών τεχνών με μοναδικό στιλ, τα έργα του οποίου έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Νότια Αφρική και η Κίνα. Τη σχεδιαστική ομάδα ολοκληρώνει η Yan Wei, σχεδιάστρια και εικονογράφος. Χρησιμοποιεί παραδοσιακά κινέζικα μοτίβα και τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ορισμένες από τις πιο διάσημες γκαλερί τέχνης σε Σαγκάη, Πεκίνο, Νέα Υόρκη και Τόκυο.
Κατασκευασμένο στην Toluca (Μεξικό), το Fiat 500 πωλείται στην Κίνα με αρχική τιμή 190.000 RMB. Η σειρά περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις (Pop, Sport και Lounge), μία έκδοση κινητήρα (1,4 MultiAir 101 HP), αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, 12 χρώματα αμαξώματος (μεταλλικό, μη μεταλλικό και περλέ σε τρεις στρώσεις), 9 συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών για την ταπετσαρία και δύο επιλογές εσωτερικού (μαύρο ή ιβουάρ). Εν ολίγοις, αυτό το εκπληκτικό τετραθέσιο αυτοκίνητο κατηγορίας Α εξασφαλίζει άψογο χειρισμό και πρωτόγνωρη άνεση με ιδανικό μέγεθος για την πόλη, συναρπαστική δυναμική οδήγησης, ολοκαίνουριο κινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων, καινοτόμο σύστημα επικοινωνίας hands-free Blue&Me; και επτά αερόσακους στον στάνταρ εξοπλισμό.