Ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο για το Fiat Panda και την εργοστασιακή μονάδα Fiat Auto Poland στο Tychy όπου και κατασκευάζεται. To 2.000.000ό Fiat Panda διέσχισε την πολωνική γραμμή παραγωγής και πρόκειται για την έκδοση Cross, σε Pasodoble Red κόκκινο χρώμα, με τον εκπληκτικό κινητήρα 1.3 MultiJet 75 HP.

Η δεύτερη σειρά του Fiat Panda, που κυκλοφόρησε το 2003 και διατίθεται σε 76 χώρες παγκοσμίως -από την Ιταλία μέχρι τη Ρωσία, το Μεξικό και την Ιαπωνία- δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο πόλης. Πρόκειται για μια γνήσια «πλατφόρμα» πάνω στην οποία η Fiat Automobiles βάσισε μια ολόκληρη οικογένεια αυτοκινήτων με την τεχνολογία και την προσοχή στη λεπτομέρεια μιας υψηλότερης κατηγορίας. Το γεγονός αυτό χάρισε στη Fiat την αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, η οποία αυξάνεται διαρκώς.
Το πρώτο εξάμηνο του 2011 το Fiat Panda ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης (segment A), τόσο στην Ιταλία, με ποσοστιαίο μερίδιο αγοράς 35,3%, όσο και στην Ευρώπη (ΕΕ 27 + ΕΖΕΣ), με ποσοστιαίο μερίδιο αγοράς 16,6% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μισά σχεδόν Panda που παράχθηκαν πωλήθηκαν στο εξωτερικό, γεγονός που αποδεικνύει την εκτίμηση που τρέφει το αγοραστικό κοινό για το συγκεκριμένο μοντέλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η εμπορική επιτυχία επιβεβαιώθηκε επίσης από τα πολυάριθμα βραβεία που έλαβε, μεταξύ των οποίων ο διαπρεπής τίτλος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2004.

Η γκάμα του Fiat Panda, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα, περιλαμβάνει κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) Euro5, καθώς και εναλλακτικούς κινητήρες (μεθανίου και υγραερίου), αλλά και εκδόσεις με εμπρόσθια κίνηση ή τετρακίνηση. Η κίνηση στους τέσσερις τροχούς ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το ηλεκτρονικό σύστημα διαφορικού Electronic Locking Differential, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP (Electronic Stability Program). Επιπλέον, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις (Actual, Active, MyLife, Dynamic, Mamy, Emotion, Climbing και Cross) και 15 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος.

Η εργοστασιακή μονάδα Fiat Auto Poland στο Tychy που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1992 έχει παράξει μέχρι σήμερα 6,2 εκατομμύρια οχήματα. Είναι μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παγκοσμίως στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αποδεικνύεται επίσης από την πιστοποίηση «World Class Manufacturing» Silver Level. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι το Fiat Panda κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης στον πίνακα αξιολόγησης αξιοπιστίας της ADAC (γερμανική λέσχη αυτοκινήτου).

Ο περίβλεπτος στόχος του Tychy σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη μακρά ιστορία ενός μοντέλου που γιόρτασε πέρυσι τα 30 του χρόνια και έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια μοντέλα ανά τον κόσμο. Το μοντέλο «Panda», μάλιστα, αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της Fiat, που αντιπροσωπεύει μια νέα και αδιαφιλονίκητη ματιά στην καθημερινή μας σχέση με το αυτοκίνητο τόσο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και στην ιταλική κοινωνία: πιο άμεση, πιο φυσική, πιο εύκολη. Για το λόγο αυτό, με το πέρασμα του χρόνου, το Panda έφτασε να αποτελεί σχεδόν ξεχωριστή μάρκα, με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους ιταλούς αλλά και τους ευρωπαίους οδηγούς.