Η Fiat πέτυχε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 για τα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2010, με μέση μέτρηση 123,1 g/km (4,7 g/km κάτω από το μέσο όρο του 2009). Ταυτόχρονα, κατέλαβε την πρώτη θέση και ως Όμιλος με 125,9 g/km, επίδοση βελτιωμένη κατά 5 g/km σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την JATO Dynamics, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως οίκο παροχής συμβουλών και έρευνας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα που αντιπροσωπεύει τη συνεπή στάση βελτίωσης της μάρκας: τα τελευταία 4 χρόνια, η Fiat μείωσε τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κατά 10%, από 137,3 σε 123,1 g/km, επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από το στόχο των 130 g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015.
Η δέσμευση της Fiat είχε πάντοτε ως στόχο τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, δεν σταματά όμως εκεί. Τα φιλικά προς το περιβάλλον αποτελέσματα προκύπτουν από τη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, βασισμένης σε δύο μεθόδους: αρχικά, την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, όπως ο κινητήρας TwinAir, ο πιο «οικολογικός» βενζινοκινητήρας του κόσμου, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως το μεθάνιο και το υγραέριο, ένας τομέας στον οποίον η Fiat πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το σύστημα Start&Stop; που εξοπλίζει πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητά της κλπ.
Σε δεύτερο επίπεδο, η Fiat στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των οδηγών με στόχο την ενθάρρυνση μιας πιο υπεύθυνης και οικολογικής χρήσης των αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα των ενεργειών της το καινοτόμο λογισμικό eco:Drive, μια εφαρμογή που έχει βοηθήσει πολλούς οδηγούς που την χρησιμοποιούν τακτικά να μειώσουν τις εκπομπές σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα από τα αντίστοιχα επιτρεπόμενα επίπεδα, ανά τύπο αυτοκινήτου.
Οι λύσεις που ενσωματώνει η Fiat στα αυτοκίνητά της είναι απλές και καινοτόμες, ενώ έχουν ταυτόχρονα χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χωρίς να απαιτούν από τον οδηγό να κάνει εκπτώσεις στην οδηγική απόλαυση, που είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τα ιταλικά αυτοκίνητα.