Την Τρίτη 01/03/2011, την 1η press day της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η SEAT παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το IBX, το τελευταίο της concept αυτοκίνητο.

SEAT IBX
Το IBX είναι ένα SUV αυτοκίνητο πόλης, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιδείξει προηγμένη υβριδική τεχνολογία. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και το δεύτερο δείγμα γραφής για τη νέα σχεδιαστική γραμμή της SEAT.
Δώδεκα μήνες πριν, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο IBE, ένα συμπαγές σπορ coupe αυτοκίνητο που αντιπροσώπευε την εισαγωγή στη νέα σχεδιαστική γραμμή της μάρκας . Η σημερινή αποκάλυψη του IBX δείχνει πως αυτή η σχεδιαστική γραμμή είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη, επιτρέποντας την να εφαρμοστεί εξίσου καλά σε ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά και σε ένα μεγαλύτερο και πιο χρηστικό.
Όπως το ΙΒE, έτσι και το IBX δείχνει καθαρά το νέο σχεδιαστικό προφίλ που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα SEAT.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε πως «η νέα σχεδιαστική γραμμή μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά είτε με την μορφή ενός SUV αυτοκινήτου πόλης είτε ως ένα συμπαγές σπορ coupe. Μπορείτε καθαρά να δείτε πως το IBX είναι στενά συνδεδεμένο με το IBE. Όπως το IBEX, έτσι και το IBX έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να φιλοξενήσει την τελευταία και πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία».

Το νέο concept car "IBx" από τη SEAT