• Η SEAT και η Καταλανική κυβέρνηση προχωρούν στην εκπαίδευση 1.200 ανέργων
  • Σταδιακή ενσωμάτωση τους στο εργοστάσιο της SEAT, από την άνοιξη
  • Ένα έργο που εγγυάται 1.500 θέσεις εργασίας στη SEAT
Η SEAT και το τμήμα Επιχειρήσεων και Απασχόλησης της Καταλανικής Κυβέρνησης, υπέγραψαν μεταξύ τους συμφωνία για την εκπαίδευση προσωπικού με σκοπό την παραγωγή του νέου Audi Q3 στο Martorell. Η συμφωνία προβλέπει την κατάρτιση 1.200 ατόμων που σήμερα είναι άνεργοι καθώς και την σταδιακή πρόσληψη τουλάχιστον 700 εργαζομένων ώστε να ενσωματωθούν στο προσωπικό της εταιρείας την ερχόμενη άνοιξη. Η SEAT σχεδιάζει επίσης μελλοντικά τη δυνατότητα πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευόμενων που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, ανάλογα με τις ανάγκες παραγωγής της εταιρείας.
Η συμφωνία υπεγράφει από τον F. Xavier Mena (Υπουργός της Καταλανικής Κυβέρνησης για τις Επιχειρήσεις και την Απασχόληση) και τον Josef Schelschshorn (Αντιπρόεδρος της SEAT για το Ανθρώπινο Δυναμικό) στο Κέντρο Εκπαίδευσης της εταιρείας στη Zona Franca στη Βαρκελώνη, όπου θα διεξαχθεί ένα μέρος των μαθημάτων.
Ο Josef Schelchshorn υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι αυτό το σημαντικό πρόγραμμα “εγγυάται 1.500 θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 700 είναι καινούργιες” και τόνισε τη σημασία του “για τους νέους που αναζητούν απασχόληση” αφού “η SEAT τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερα προσόντα καθώς και την προοπτική μιας θέσης εργασίας σε αυτήν, επί της βάσης μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας”.
Ο Υπουργός F. Xavier Mena πιστεύει πως η συμφωνία “φέρνει κοντά δύο από τις θεμελιώδεις αρχές της Καταλανικής Κυβέρνησης – τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απασχόληση των ατόμων μέσω της κατάρτισης και των δεξιοτήτων. Η εκπαίδευση είναι σημαντική προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας και είναι ζωτικής σημασίας”. O Υπουργός ευχαρίστησε επίσης την SEAT και τον όμιλο Volkswagen για άλλη μια φορά για “τη δέσμευση τους στην Καταλονία με την παραγωγή του Audi Q3 στο Martorell” και εξέφρασε την ευχή του το πρόγραμμα να στεφθεί με επιτυχία.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μια δίμηνη περίοδο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης καθώς και 176 ώρες αποκλειστικά αφοσιωμένες στην παραγωγή του Q3. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε στις 16/3 και θα ολοκληρωθεί σε 2 εβδομάδες. Οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς τα αρχικά tests και την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η SEAT σήμερα απασχολεί 13.000 εργαζομένους στις 3 παραγωγικές της μονάδες στην Zona Franca της Βαρκελώνης, στο El Prat de LLobregat και στο Martorell όπου παράγονται τα Ibiza & Leon ενώ μια τέταρτη μονάδα του Volkswagen Group στην Palmela της Πορτογαλίας προμηθεύει το Alhambra.