• Μετά το ποδόσφαιρο και τους Ολυμπιακούς αγώνες το Tour de France είναι το τρίτο πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός παγκοσμίως.
  • Η Skoda Auto θα διαθέσει συνολικά 300 αυτοκίνητα για τις ανάγκες μετακίνησης των συντελεστών της διοργάνωσης του Tour de France
  • H Skoda Auto είναι για 8η συνεχόμενη χρονιά επίσημος χορηγός του θρυλικού αγώνα

Ο στόλος των αυτοκίνητων της SKODA θα εμφανιστεί στη γραμμή εκκίνησης του διασημότερου στον κόσμο αγώνα ποδηλασίας για όγδοη φορά στην ιστορία αυτής της αθλητικής διοργάνωσης. Το 98ο Tour de France ξεκινά το Σάββατο 2 Ιουλίου και η SKODA θα δώσει εκεί το «παρών» ως ένας από τους κύριους χορηγούς, επίσημος χορηγός μετακίνησης και συνεργάτης του επάθλου της «λευκής φανέλας» για τον καλύτερο ποδηλάτη κάτω των 25 ετών.
«Το Tour de France εξακολουθεί να συναρπάζει τον κοινό σε όλα τα μέρη της υφηλίου», τονίζει ο Jurgen Stackmann, μέλος του Δ.Σ της Skoda Auto και υπεύθυνος Πωλήσεων και Marketing της εταιρίας. «Οι ποδηλάτες προσφέρουν πάντα στο κοινό κορυφαίες εμφανίσεις και γι αυτό είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε αυτήν την φανταστική αθλητική διοργάνωση για όγδοη φορά. Για εμάς στην SKODA, το Tour de France είναι μια μοναδική ευκαιρία για να προβάλουμε την Μάρκα μας και τα προϊόντα μας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
Από τα 300 συνολικά οχήματα που θα προμηθεύσει η SKODA στο Tour de France, το πιο σημαντικό και αυτό με την πιο έντονη παρουσία θα είναι ένα κόκκινο Superb 3.6 V6 4Χ4 260hp, για το Διευθυντή του Tour, Christian Prudhomme. Για πρώτη φορά στην ιστορία, μία ρεπλίκα του ιδίου μοντέλου θα εκτίθεται στο «Σημείο Εκκίνησης» πριν από την έναρξη κάθε σταδίου της διοργάνωσης. Ένας ειδικός στόλος λευκών Superb θα χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, ενώ αρκετά μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων προορίζεται για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Μετά το ποδόσφαιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Tour de France είναι το τρίτο πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Τον αγώνα παρακολουθούν ζωντανά περίπου 15 εκατομμύρια θεατές κατά μήκος της πίστας και γύρω στα 2 δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Το φετινό Tour de France ξεκινά το Σάββατο 2 Ιουλίου από το Vendée της Δυτικής Γαλλίας, στις ακτές του Ατλαντικού, και ο καλύτερος ποδηλάτης θα φορέσει, όπως πάντα, το έπαθλο του νικητή, δηλαδή την «κίτρινη φανέλα», στις 24 Ιουλίου, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού.