Το Honda Concept S, που παρουσιάστηκε στο 2012 Beijing Motor Show κέρδισε την πρώτη θέση της κατηγορίας πρωτότυπων αυτοκινήτων στο διαγωνισμό Automotive Brand Contest 2012 που διοργανώνεται από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού. Στο διαγωνισμό του 2012 υπήρχαν περισσότερες από 350 υποψηφιότητες με προϊόντα από το χώρο του αυτοκινήτου. Το Honda Concept S κέρδισε την πρώτη θέση χάρη στην έξυπνη σχεδιαστική του φόρμα, η οποία ενσωματώνεται με αρμονία στο αστικό περιβάλλον. 

To Honda Concept S  είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο  της Honda, που αναπτύχθηκε για την κινέζικη αγορά και αρχικά θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα. Το γράμμα “S” σημαίνει “Κομψό”, “Έξυπνο” και “Έκπληξη”.

 

Υιοθετώντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, Concept S προσφέρει ταυτόχρονα απολαυστική οδήγηση αλλά και εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η μαζική παραγωγή το μοντέλο που θα βασίζεται στο S Concept έχει προγραμματιστεί αρχικά για την κινεζική αγορά μέσω της εταιρείας Dongfeng Honda Automobile Co, το 2013, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του και στις υπόλοιπες αγορές.