Προσθέστε σε όλα αυτά τα μοναδικά προτερήματα του Jazz και τα πλεονεκτήματα της υβριδικής τεχνολογίας που εξελίσσει εδώ και 20 χρόνια η Honda, κι έχετε το Honda Jazz Hybrid! Το Jazz Hybrid διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 1,3lt VTEC ο οποίος υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, IMA τελευταίας γενιάς. To σύστημα ελέγχεται από καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο CVT, το οποίο επιλέγει την καλύτερη σχέση μετάδοσης κίνησης για να διατηρεί τον κινητήρα στο πιο αποτελεσματικό εύρος στροφών του, διασφαλίζοντας ότι πάντα έχει επιλεγεί η πιο αποτελεσματική σχέση μετάδοσης κίνησης. Έτσι, έχετε βελτιωμένη κατανάλωση, ακόμα πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων και όπως πάντα μια ιδιαίτερα ομαλή και απολαυστική οδήγηση. Εξωτερικά το Jazz Hybrid διαφοροποιείται από το βενζινοκίνητο χάρη στις ανανεωμένες, μοναδικές για το υβριδικό μοντέλο σχεδιαστικές πινελιές όπως η διαφορετική μάσκα. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα διαθέτουν μπλε διάφανη σχεδίαση και φινίρισμα. Νέο επίσης είναι και το χρώμα Fresh Lime Metallic, που διατίθεται μόνο στο υβριδικό μοντέλο.

Εκδόσεις – Κινητήρες – Επιδόσεις
To Honda Jazz Hybrid έρχεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (ΙΜΑ CVT COMFORT, IMA CVT ELEGANCE, IMA CVT EXCLUSIVE) που φιλοξενούν τον ίδιο κινητήρα 1,3 VTEC που σε συνδυασμό με την ηλεκτρική υποβοήθηση ΙΜΑ αποδίδει 98 ίππους, με μικτή κατανάλωση μόνο 4,5lt/100km και ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων 102gr/km.
Eco Assist – Ακόμα περισσότερη οικολογική και οικονομική βοήθεια
Το Jazz Hybrid είναι εξοπλισμένο με το Ecological Drive Assist System (Eco Assist), το οποίο στοχεύει στην μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου και στην μείωση των εκπομπών CO2. Με το σύστημα αυτό, το χρώμα του φόντου του ταχύμετρου αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που οδηγείτε. Οδηγώντας επιθετικά ή φρενάροντας απότομα, το φόντο γίνεται μπλε. Αυτό σημαίνει πως έχουμε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, περισσότερες εκπομπές CO2 και μείωση της φόρτισης της μπαταρίας. Με μέτρια επιτάχυνση ή πιο μαλακό φρενάρισμα, το φόντο γίνεται μπλε και πράσινο, ενώ με πιο ελεγχόμενη, αποδοτική οδήγηση και βέλτιστο φρενάρισμα το φόντο γίνεται πράσινο. Δηλαδή, το Eco Assist σας συμβουλεύει για την οικονομική σας οδήγηση και, αναλόγως, αυξάνετε την ECO βαθμολογία σας. Όταν η οδήγηση είναι ελεγχόμενη, εμφανίζεται το λουλούδι, το οποίο, όσο καλύτερα οδηγείτε, τόσο αναπτύσσεται. Στο τέλος κάθε ταξιδιού παίρνετε μία βαθμολογία ECO, που προστίθεται στο γενικό σας σκορ.
Το πλήκτρο Eco Assist προσαρμόζει τον κινητήρα και το κιβώτιο CVT για αποδοτικό έλεγχο του αυτοκινήτου, και επιπλέον ρυθμίζει το Air-Condition, παρατείνει τα διαστήματα σβησίματος του κινητήρα και αυξάνει την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.
Ο υβριδικός κινητήρας σας προσφέρει μια βελτιωμένη πηγή ισχύος. Το Eco Drive σας προσφέρει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσετε σε μέγιστο βαθμό και να κάνετε τη διαφορά στη διαδρομή σας.