Το Jazz Hybrid επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Honda στην τεχνολογία των υβριδικών, βενζινο/ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η νέα έκδοση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα παράλληλο υβριδικό όχημα διατίθεται σε πελάτες της κατηγορίας B. Το σημαντικό είναι ότι το Jazz Hybrid δεν χάνει τίποτα από την πρακτικότητα του συμβατικού μοντέλου, ενώ χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του συστήματος ΙΜΑ της Honda διατηρεί τα πολύ ευέλικτα καθίσματα “Magic Seats”.
Το πακέτο μπαταριών του ΙΜΑ και η μονάδα ελέγχου ισχύος έχουν ενσωματωθεί κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, ο οποίος διατηρεί τη χωρητικότητά του ενώ τα “Magic Seats” αναδιπλώνονται με τον τρόπο που γνωρίζουμε από τις μη υβριδικές εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα καθίσματα πέφτουν τελείως δημιουργώντας μία εκπληκτική χωρητικότητα 1320 λίτρων (μέτρηση μέχρι την οροφή), ενώ οι βάσεις τους αναδιπλώνονται κάθετα για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Νέο στοιχείο τόσο στη βενζινοηλεκτρική έκδοση όσο και στα συμβατικά Jazz είναι το πίσω κάθισμα που τώρα έχει δυνατότητα ανάκλισης, αυξάνοντας την ευελιξία για τους πίσω επιβάτες.

Το υβριδικό σύστημα IMA είναι κοινό με των Insight και CR-Z hybrid αντιπροσωπεύοντας μία αποδεδειγμένα αξιόπιστη τεχνολογία. Μέσα από σχεδόν δύο δεκαετίες εξέλιξης και 10 χρόνια πωλήσεων, το σύστημα IMA έχει αποδειχτεί ευέλικτο και αξιόπιστο ενώ πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα που κυκλοφορούν έχουν το προνόμιο των χαμηλών εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου.
Το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με το ίδιο σύστημα κίνησης με το Insight, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κινητήρα 1.3 i-VTEC και ηλεκτροκινητήρα όπως το αποκλειστικό, υβριδικό ‘ξαδερφάκι’ του. Το σύστημα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT στο Jazz και με εκπομπές CO2 μόλις 104 g/km παράγει το λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από οποιοδήποτε αυτόματο κατηγορίας Β. Η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4,5 l/100km στο μικτό κύκλο. Σαν βενζινοηλεκτρικό υβριδικό μοντέλο, η νέα έκδοση έχει πολύ χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων υπερβαίνοντας τις απαιτήσεις της φορολογίας αυτοκινήτων.
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η επιστροφή του κιβωτίου CVT στη σειρά Jazz σε μία εξελιγμένη μορφή μεταβλητής μετάδοσης, για πρώτη φορά στην Ευρώπη
Το κιβώτιο CVT εφοδιάζεται με μοχλούς αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι, προσφέροντας τον οδηγό τη δυνατότητα μηχανικού ελέγχου. Όταν χρησιμοποιείται σε “D” mode ο μοχλός κατεβάσματος σχέσης προσφέρει μια λειτουργία “kickdown”, με το κιβώτιο να επιστρέφει στη συνέχεια στο αυτόματο πρόγραμμά του. Όταν οι μοχλοί χρησιμοποιούνται σε “S” mode προσφέρουν πλήρη μηχανικό έλεγχο στην επιλογή των σχέσεων, για επιτάχυνση ή φρένο του κινητήρα.
Οπτικά, το Jazz Hybrid διαφέρει από τα υπόλοιπα της σειράς Jazz έχοντας ανανεωμένους προβολείς με πλαίσιο σε chrome blue, διαφανή πίσω φώτα, νέα εμπρός μάσκα σε chrome blue, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και ένα διακοσμητικό από χρώμιο στην πίσω πόρτα. Το νέο υβριδικό θα διατίθεται σε μερικές από τις υπάρχουσες αποχρώσεις και στην αποκλειστική μεταλλική Lime Green.
Στο εσωτερικό, η καμπίνα αποκτά φρέσκια εμφάνιση με πιο σκούρο μονόχρωμο ταμπλό που δημιουργεί έντονη αντίθεση με το μπλε φωτισμό των οργάνων και της κεντρικής κονσόλας. Το νέο υβριδικό διατίθεται επίσης με δερμάτινη επένδυση – για πρώτη φορά με μοντέλο Jazz στην Ευρώπη.
Το ταμπλό περιλαμβάνει μία λειτουργία Eco Assist, που χρησιμοποιεί το φωτισμό περιβάλλοντος του ταχύμετρου για να προτρέπει τον οδηγό να οδηγεί οικονομικά. Η λειτουργία Eco Assist βοηθά τους οδηγούς να επιτυγχάνουν τη μέγιστη οικονομία από το αυτοκίνητό τους σε καθημερινές συνθήκες και προσφέρει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για το πώς η χρήση των φρένων και του γκαζιού έχει επιπτώσεις στους λογαριασμούς καυσίμου και στο περιβάλλον.
Πέρα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, μία γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ τονίζει επιπλέον υβριδικό χαρακτήρα. Διακοσμητικά στοιχεία όπως διακοσμητικά μαρσπιέ θυρών, διάφορα αυτοκόλλητα εσωτερικού και εξωτερικού, διακοσμητικά στις κολόνες B και εναλλακτικές ζάντες αλουμινίου εκφράζουν το προσωπικό γούστο του οδηγού. Σύστημα πλοήγησης Solid State Drive, hands-free Bluetooth® και σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών είναι τεχνολογίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης. Όλη η γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ διατίθεται για τους πελάτες που θέλουν να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα και στυλ.
Στην Ελλάδα το Honda Jazz Hybrid θα ξεκινήσει να πωλέιται από τις αρχές Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο σε 3 επίπεδα εξοπλισμού.
COMFORT €17,890
ELEGANCE €18,900
EXCLUSIVE €19,620
Εξοπλισμός
COMFORT: ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΟΔΗΓΟΥ/ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ /ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ & ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ , VEHICLE STABILITY CONTROL,MAGIC SEATS
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ
HILL START ASSIST,CD / MP3
ELEGANCE: ( ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ) ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΟΔΗΓΟΥ, ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΜΕ ΦΛΑΣ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΦΩΤΟΣ, CRUISE CONTROL, ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΙΜΟΝΙ,ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ,ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ AUDIO ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ / USB
EXCLUSIVE: (ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ) ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΟΡΟΦΗ