Το υβριδικό Honda Jazz Hybrid ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012. Το Jazz Hybrid οδήγησε τους 9,500 αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών, από το Μαραθώνα στον Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για 42,195m. Ο φετινός αγώνας, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού εκτός από τους 9,500 αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον Κλασσικό Μαραθώνιο άλλοι 16,500 αθλητές από 100 χώρες δήλωσαν παρόν  στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Μεγάλος νικητής του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου ο Κενυάτης Raymond Kimutai Bett ο οποίος κάλυψε τη διαδρομής σε 2 ώρες, 11’ και 35’’ ενώ στη 2η και 3η θέση τερμάτισαν άλλο δύο κενυάτες αθλητές. Ο Paul Kibet Kosgei  στη 2η θέση με χρόνο 2 ώρες, 12’ και 20’’ και στην 3η θέση ο Alex Sumko Kirui με 2 ώρες, 12’ και 26’’.

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, Εκτός από το Jazz Hybrid ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και παραχώρησε στόλο υβριδικών αυτοκινήτων, ως οχήματα υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών της 30ης διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Το Jazz Hybrid επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Honda στην τεχνολογία των υβριδικών, βενζινο/ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το σημαντικό είναι ότι το Jazz Hybrid δεν χάνει τίποτα από την πρακτικότητα του συμβατικού μοντέλου, ενώ χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του συστήματος ΙΜΑ της Honda διατηρεί τα πολύ ευέλικτα καθίσματα  “Magic Seats”.

Το υβριδικό σύστημα IMA είναι κοινό με των Insight και CR-Z hybrid αντιπροσωπεύοντας μία αποδεδειγμένα αξιόπιστη  τεχνολογία. Μέσα από σχεδόν δύο δεκαετίες εξέλιξης και 10 χρόνια πωλήσεων, το σύστημα IMA έχει αποδειχτεί ευέλικτο και αξιόπιστο και υα υβριδικά οχήματα Honda που κυκλοφορούν έχουν το προνόμιο των χαμηλών εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμου.

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων Honda ξεπέρασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύρια μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012. Αυτό ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς Insight στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 1999, το οποίο την εποχή εκείνη είχε την καλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως από όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής, 35χλμ./λίτρο*.

* Μέτρηση σε 1015 mode με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (MT)

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου περιβαλλοντικού σλόγκαν “Μπλε Ουρανοί για τα Παιδιά μας” (Blue Skies for our Children), η Honda θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των υβριδικών οχημάτων με απώτερο σκοπό μία κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Δοκιμή του Honda Jazz Hybrid από το Driving Life μπορείτε να βρείτε εδώ