Το Βρετανικό εργοστάσιο παραγωγής της Honda – UK Manufacturing Ltd (HUM) – στο Swindon πρόσφατα γιόρτασε την έναρξη μιας δεύτερης βάρδιας στη Γραμμή Car Plant 2. Το Δεκέμβριο του 2011 είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη 500 νέων Εργαζομένων οι οποίοι πρόσφατα ανέλαβαν καθήκοντα στο εργοστάσιο. Αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού του HUM στα 3.500 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι ο όγκος παραγωγής θα διπλασιαστεί στις 180.000 μονάδες το 2012.

Μιλώντας το Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe President, Manabu Nishimae, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Honda στην παραγωγή αυτοκινήτων και κινητήρων στην Ευρώπη με το Swindon να αποτελεί την καρδιά των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων παραγωγής της εταιρίας. Το νέο σχήμα με δύο βάρδιες στη Γραμμή 2 αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα στην αυξημένη παραγωγική δραστηριότητα του HUM και συμπίπτει με την αυξανόμενη ζήτηση για το νέο Honda Civic 9ης γενιάς.

Ο Διευθυντής του HUM, Andy Piatek σχολίασε, «Με χαρά καλωσορίζω τους νέους συναδέρφους. Στο HUM είμαστε περήφανοι για τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού μας και την ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων που κατασκευάζουμε».

Νέος στο ανθρώπινο δυναμικό της Honda, ο Dan Smith, μίλησε με ενθουσιασμό για το ξεκίνημα της δουλειάς του εκεί. Πραγματικά ανυπομονώ για την παραγωγή του νέου Civic εδώ στο HUM. Τους τελευταίους μήνες έχουμε περάσει από όλες τις διαδικασίες εκπαίδευσης και τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε δουλειά!»

Εκτός από την παραγωγή του νέου Civic και του επιτυχημένου Jazz, το 2012 θα σηματοδοτήσει επίσης τη μαζική παραγωγή του νέου Ευρωπαϊκού CR-V ενώ θα λανσαριστεί και ένας νέος μικρός πετρελαιοκινητήρας – και τα δύο προϊόντα θα κατασκευάζονται στο HUM.