Ο γερμανικός βελτιωτής AC Schnitzer δεν έχασε χρόνο και ανέπτυξε τις πρώτες βελτιώσεις για την νέα BMW 5-Series του 2018.


Οπτικά, δίνει αρκετές βελτιώσεις τόσο για το εξωτερικό του αυτοκινήτου, όσο και για το εσωτερικό του, ξεκινώντας με νέες πλευρικές ποδιές, ένα custom μπροστά σπόιλερ και splitter, έναν κατά παραγγελία πίσω διαχύτη και μία διακριτική πίσω αεροτομή για το sedan μοντέλο και αεροτομή οροφής για το wagon. Και οι δύο τύποι αμαξώματος έχουν ανθρακονημάτινα καπάκια πλευρικών καθρεπτών.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η AC Schnitzer έχει σχεδιάσει νέα βελούδινα πατάκια και ένα σετ αλουμινένιων πεντάλ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, βελτιώσεις στον κινητήρα υπάρχουν μόνο για 2 από τη γκάμα κινητήρων της σειράς 5, την 540i και την 530d. Για την βενζινοκίνητη έκδοση, η ισχύς του 3λιτρου εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα έχει αυξηθεί από τα εργοστασιακά 340 hp στα 400 hp. Ενώ, η 530d πλέον αποδίδει 315 hp, μία σημαντική αύξηση από τα εργοστασιακά 265 hp.

Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων 520d, 530i και M550i δεν χρειάζεται να αγχώνονται καθώς η AC Schnitzer επιβεβαιώνει πως εργάζεται σε πακέτα αναβάθμισης και αυτών των κινητήρων.

Ολοκληρώνοντας τις διαθέσιμες βελτιώσεις, υπάρχει ένα νέο σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι και απολήξεις χρωμίου ή μαύρες, κατά προτίμηση.