Με 4 βραβεύσεις για το πρωτοπόρο Prius, η Toyota επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στην υβριδική τεχνολογία και καινοτομία.

Toyota-Prius-Awards-2016-header-1600x900-B2_tcm-3030-750163

Καλύτερο Υβριδικό Αυτοκίνητο (Best Hybrid Car) – Green Mobility Trophy, Βραβείο Αναγνωστών – Περιοδικό Auto Zeitung

Καλύτερο αυτοκίνητο ελαφριάς κατασκευής (Best Lightweight Car) – Green Mobility Trophy, Βραβείο Αναγνωστών – Περιοδικό Auto Zeitung

Green Award – Auto Express New Car Awards 2016

Καλύτερο Αυτοκίνητο Eco (Best Eco Car) –Telegraph Cars Awards2016

Η Toyota κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τον στόχο της φέρνοντας την περιβαλλοντική επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου ήδη από τη δεκαετία του ’70.

Το Toyota Prius έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1997 ως το πρώτο πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Η Toyota, μέσα από την παγκόσμια αναγνώριση του κοινού και των ειδικών κριτών, επιβεβαιώνεται.

Η δημιουργία ενός αυτοκινήτου που προσφέρει στους οδηγούς μια μοναδική απολαυστική εμπειρία οδήγησης χάρη στην υβριδική τεχνολογία χαράζει την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Η τέταρτη γενιά του πρώτου υβριδικού της Toyota που λανσαρίστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα προόδου μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ταυτόχρονα, προσφέρει απαράμιλλες βελτιώσεις σε επίπεδο οδηγικής άνεσης, οδικής συμπεριφοράς και ικανοποίησης οδηγού, χάρη σε μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και βασίζεται στη φιλοσοφία Toyota New Global Architecture.

Toyota-Prius-Awards-2016-best-hybrid-eco-car-1140x600_tcm-3030-750180Τα στοιχεία αυτά βοήθησαν το Prius να αναδειχτεί νικητής από μία λίστα φιναλίστ με υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

«Αν υπάρχει μία μάρκα με γνώση για την παραγωγή υβριδικών οχημάτων, αυτή είναι η Toyota. Το πρωτοποριακό Prius είναι πιο αποδοτικό και φιλικό προς το χρήστη από ποτέ, που σημαίνει ότι κέρδισε επάξια το Green Award μας».

Steve Fowler, Αρχισυντάκτης του Auto Express

Τα σημεία κλειδιά που κέρδισαν το ενδιαφέρον των κριτών είναι ότι η Toyota έχει κατορθώσει να δώσει έναν σύγχρονο, “hi-tech” χαρακτήρα στο εσωτερικό του Prius και να το συνδυάσει με τον ευκολοδήγητο χαρακτήρα.

«Από τότε που λανσάραμε το πρώτο Prius συνεχώς εξελίσσουμε το υβριδικό σύστημα σε ένα δημοφιλές, εύκολο στη χρήση, σύγχρονο σύστημα κίνησης».

Paul Van der Burgh, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota GB

Προσφέροντας απτά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα και μέγιστη οδηγική απόλαυση, η Toyota θα συνεχίσει να διεκδικεί κορυφαίες διακρίσεις παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να δημιουργεί ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα.