Η Nissan  ξεκίνησε την παραγωγή του e-NV200, όντας το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στη γκάμα της, το οποίο θα  διατίθεται τόσο ως επιβατικό, όσο και ως ελαφρύ φορτηγό. Την τελετή έναρξης της παραγωγής, παρακολούθησαν  ο  Ισπανός Υπουργός Βιομηχανίας  José Manuel Soria , ο πρόεδρος της Καταλονίας Artur Mas και ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Xavier Trias, οι οποίοι έγιναν ευπρόσδεκτοι από τον Επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan, Andy Palmer.116287_1_5

Το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη θα είναι η παγκόσμια μονάδα παραγωγής για αυτό το πρωτοποριακό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις επιβατικού, ελαφρού φορτηγού αλλά και ως Taxi.

116262_1_5Εκπροσωπώντας μια επένδυση της τάξεως των  100 εκατ. ευρώ στην παραγωγική μονάδα της Nissan στη Βαρκελώνη, ως μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης των 431 εκατομμύριων ευρώ επί Ισπανικού εδάφους, το e-ΝV200 αρχικά θα εξάγεται σε περίπου 20 διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Ακριβώς όπως και με το λανσάρισμα του πρώτου σε πωλήσεις παγκοσμίως, αμιγώς ηλεκτροκίνητου επιβατικού Nissan LEAF, ο αριθμός των αγορών θα αυξηθεί σταδιακά μετά την αρχική εμπορική διάθεση, σε πλήρη συνάρτηση με τη στρατηγική της Nissanγια την επέκταση της ηλεκτροκίνησης.

116279_1_5Ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Andy Palmer, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής: “Αυτή είναι μια μέρα ορόσημο για τη Nissan, καθώς ξεκινά η παραγωγή του δεύτερου ηλεκτροκίνητου αυτοκίνητου στη γκάμα μας. Σε μια εποχή όπου τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αναγνωρίζονται πλέον ως μια   κυρίαρχη τεχνολογία, πολλοί ανταγωνιστές μας κάνουν μόλις τώρα το πρώτο σχετικό βήμα, όταν η Nissan έχει ήδη διασφαλίσει ένα σαφές πλεονέκτημα στη σκακιέρα. Είμαστε περήφανοι που το  Nissan LEAF είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο με πάνω από 110.000 ευχαριστημένους ιδιοκτήτες, που απολαμβάνουν την ησυχία και την ομαλή οδήγηση που τους προσφέρει. “

116282_1_5Η Βαρκελώνη θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα λανσάρει το e- NV200 ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Taxi, μια πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον Palmer  είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “το e- NV200 Taxi έχει μια ιδιάζουσα  σημασία,  στον απόηχο των επιπέδων ρεκόρ της μόλυνσης του αέρα στο Λονδίνο και το Παρίσι . Με την κυκλοφορία ενός  σημαντικού αριθμού οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στους δρόμους της Βαρκελώνης,  θα εξασφαλιστεί ο  καθαρός αέρας για κάθε πολίτη, αλλά και επισκέπτη. Επιπλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι τα Δημοτικά Συμβούλια και άλλων πόλεων, θα αντιληφθούν τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας,  τα επόμενα χρόνια.”

116286_1_5Η Βαρκελώνη θα είναι το μοναδικό εργοστάσιο της Nissan στο κόσμο που θα παράγει την ηλεκτροκίνητη  έκδοση του e – NV200, τροφοδοτώντας τις αγορές σε όλη την Υφήλιο , συμπεριλαμβανομένης και της  Ιαπωνίας. Τα πρώτα, προς εξαγωγή,  οχήματα θα διατεθούν τον προσεχή Ιούνιο.