Η Nissan Motor Co. Ltd,  με τη διαδικτυακή δημοπρασία του «χρυσού» GT-R του Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και άλλων αντικειμένων που φέρουν την υπογραφή του χρυσού Ολυμπιονίκη, κατάφερε να  συγκεντρώσει  συνολικά  193.191$,  τα οποία και θα διατεθούν στο Ίδρυμα Γιουσέιν Μπολτ, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους στην Τζαμάικα, πατρίδα του Γιουσέιν Μπολτ.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών αυτής της δημοπρασίας, ο ανταγωνισμός για την απόκτηση του μοναδικού «χρυσού» GT-R του Μπολτ ήταν έντονος, με προσφορές που προέρχονταν από όλη την Υφήλιο και με την καλύτερη εξ αυτών, να διαμορφώνεται στα 187.100$.

Παράλληλα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι διεκδίκησαν μέσω της δημοπρασίας, εννέα προσωπικά αντικείμενα του Γιουσέιν Μπολτ, όπως αγωνιστικά κράνη, ειδικές στολές και μπότες οδήγησης, των οποίων η δημοπράτηση απέφερε το ποσό 6.091$ .

Ο νέος, Αυστραλός ιδιοκτήτης του “χρυσού” Nissan GT-R του Μπολτ, δήλωσε σχετικά : «Η Nissan με το χρυσό GT-R, έφτιαξε ένα πραγματικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο για να γιορτάσει τα απίστευτα επιτεύγματα του μεγάλου αθλητή, Γιουσέιν Μπολτ».