Το  πειραματικό μονοθέσιο της Nissan με την ονομασία DeltaWing, τροφοδοτείται από τον κινητήρα 1,6 λίτρων τεχνολογίας DIG-T, καθιστώντας το για την κατηγορία του, ένα συναρπαστικό και επαναστατικό μοντέλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

Η Nissan στοχεύει να αλλάξει το τοπίο στους μηχανοκίνητους αγώνες αντοχής για πάντα,  μέσω του πιο ριζοσπαστικού μοντέλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ –  του Nissan DeltaWing.

 

Ένας εξαιρετικά προηγμένος και εκρηκτικής απόδοσης κινητήρας της Nissan, θα τροφοδοτεί με κίνηση  το μοντέλο DeltaWing , το οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο θρυλικό Le Mans 24 Hours ( στις 16 και 17 Ιουνίου).

Αν και το Nissan DeltaWing δεν θα καταταγεί σε κάποια αγωνιστική κλάση  στους αγώνες  του 2012 Le Mans 24 Hours, η Nissan με το μοντέλο αυτό, επιδιώκει να αναδείξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αναμένεται να δώσει μια δυναμική κατεύθυνση στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, κάτι τέτοιο  αποτελεί το έναυσμα για την  έρευνα και την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών, που «φιλτραρισμένες» θα περάσουν στην παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων της Nissan.

O αγωνιστικών προδιαγραφών τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, θα κινεί το  DeltaWing, το οποίο έχει το μισό βάρος και τη μισή αεροδυναμική αντίσταση ενός συμβατικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός με το γνωστό σήμα DIG-T (από το Direct Injection Gasoline –Turbocharged), αναμένεται να αποδίδει περίπου 300hp, γεγονός που αρκεί για να δώσει στο Nissan DeltaWing  χρόνους κατάταξης  μεταξύ των κατηγοριών LMP1 και LMP2 στο Le Mans. Ο κινητήρας αυτός, διαθέτει την ίδια τεχνολογία που βλέπουμε στο δρόμο σε αυτοκίνητα της Nissan, όπως το compact Crossover  JUKE DIG-T.

Οι δύο πρώτοι οδηγοί του DeltaWing της  Nissan, είναι ο Βρετανός οδηγός αγώνων  Marino Franchitti και o παγκόσμιος πρωταθλητής της Nissan , στην κατηγορία FIA GT1, Michael Krumm. Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην αγωνιστική πίστα  του Sebring, στη  Φλόριντα των ΗΠΑ, την Πέμπτη 15 Μαρτίου.